Wat betreft de cursus

Sociale- Systemische en Energetische Psychologie

De cursus Sociale- Systemische en Energetische Psychologie geeft inzicht in de rol en functie die wij bekleden en neemt je mee door je dagelijkse sociale en systemische interacties met anderen. De herkenbare situaties en duidelijke voorbeelden zorgen ervoor dat de lesstof echt tot leven komt en gemakkelijk toegepast kan worden in de dagelijkse praktijk.

Verdiep je in wat mensen echt beweegt

De cursus Sociale en Systemische psychologie geeft je op een unieke manier inzicht in het gedrag van andere mensen. Je leert waarom mensen op een bepaalde manier reageren, en welke gedragspatronen hieraan ten grondslag liggen.

Leer meer over intermenselijk gedrag

Het gedrag van mensen blijft nog altijd één van de meest fascinerende onderwerpen. Door meer te leren over hoe gedrag wordt veroorzaakt en welke afwegingen mensen maken, kom je ook meer te weten over jezelf je achtergrond en de mensen om je heen.

Gebruik je kennis van de Psychologie in het dagelijks leven

Met de praktische informatie uit deze cursus kun je ook in het dagelijks leven meteen je voordeel doen. Zo ben je je meer bewust van factoren die van invloed zijn op jouw gedrag en dat van anderen.

Gebruik je kennis zowel zakelijk als privé

De kennis uit deze cursus is niet alleen handig om op privégebied te gebruiken. Ook als je werkzaam bent in een beroep waarbij je veel met mensen werkt, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, de reclame of de politiek, kan het inzicht dat je met deze cursus opdoet je veel voordeel bieden. 

Het sociale bewustzijn, interpretatie van gedrag

Mensen hechten betekenis aan bepaald gedrag. We halen bepaalde boodschappen uit gedrag dat mensen laten zien, we interpreteren gedrag op een bepaalde manier. Als we gedrag zien, doen we daar iets mee, we passen onze manier van denken over diegene of over het gedrag aan. Daarom is interpretatie van gedrag heel belangrijk.

Cursus aanbod en inhoud Psychologie