Contactformulier


Alle velden met zijn verplicht.

 

Het Nieuwe Opstellen bij Thea Hopmans

Het nieuwe opstellen bij Thea Hopmans
Intuïtief en spiritueel systemisch coach-opsteller

Het Nieuwe Opstellen is meer in stilte werken, het veld laten spreken, in haar pure vorm. Erop vertrouwen dat wat omhoog komt kloppend is. Als de natuur in het ontluikende voorjaar.

Als opsteller ben ik meer op de achtergrond, ik volg het veld en de cliënt. We openen voor het niet-weten. We hoeven niet hard te werken, het verloopt moeiteloos, we zijn samen op een zielsreis.

Al jaren volg ik het vernieuwende familieopstellingen pad. Bert Hellinger heeft zelf ook gezegd dat het oude familieopstellen voorbij is. Eigenwijs als ik ben volg ik hem niet zomaar op, echter mijn eigen ervaring, door hem geïnspireerd, laat hetzelfde zien. Waar het klassieke familieopstellen nog veel gebruik maakt van dogmatische zinnetjes en sturende interventies, geeft het nieuwe familieopstellen ruimte aan het gevoel, en vertrouwt het 100% op de opstelling en dat wat het laat zien.

Thea Hopmans Opleider / Opsteller 

Thea is een inspirerende vrouw met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op haar intuïtieve kant. Zij integreert kennis en weten en het geloof in deze manier van werken. Daarin is zij echt een vakvrouw. De manier waarop zij dat doet is ontwapenend. Het is authentiek. In plaats van uitleggen aan de hand van theorieën gebruikt zij de vorm van ‘het gewoon doen’.

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Thea word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel. In haar workshops en opleidingen geeft Thea alles wat zij heeft, en laat zij je helemaal zien hoe het werkt. Zij heeft het volste vertrouwen en zelfs het verlangen dat jij dit zelf ook gaat doen. Vanuit een enorme drive en geloof in de werking van opstellingen brengt zij zijn kennis en ervaring over aan anderen.

Onze wereld heeft meer dan ooit mensen nodig die, naast goed kunnen denken en doen, ook goed kunnen voelen en zijn. Mensen die intuïtief, empathisch, krachtig en intelligent handelen ten dienste van al het leven op aarde. Een mensheid die opnieuw leert samenwerken met het leven en met de natuur. Mensen die bereid zijn hun levenslot te omarmen in plaats van ertegen te vechten of het te proberen te manipuleren. Mens en technologie in een prachtig samenspel met leven, nieuw leven en natuur. Tijdens de workshops en opleiding wil zij een bijdrage leveren aan deze wereld door met opstellingen en systemisch coachen opnieuw de verbinding te maken: tussen mens en natuur, tussen ratio en intuïtie, tussen denken en voelen. Deze werkvorm is al eeuwenlang gebruikt door natuurvolkeren: ze maken zo verbinding in het klein, bij zieke of zoekende mensen, en in het groot, bij organisatorische, politiek-maatschappelijke bewegingen.

De mens - Collega-opstellers - Systemisch coaches

En ik wil ook coaches theoretisch, maar vooral praktisch inspireren om te leren over opstellingen en systemisch werk. Daarnaast wil ik collega-opstellers/systemisch coaches stimuleren hun werk te verbreden en/of te verdiepen.

In de beginfase van het opstellingenwerk was het werk nog wat doorspekt van oordelen, sturing en willen repareren. Met het Nieuwe Opstellen wil ik het vak verder verdiepen. Ik volg nu mijn eigen waarneming, inzichten en het effect bij cliënten. Mijn eerste inspiratie komt van Bert Hellinger, die zegt dat ‘het oude opstellen voorbij is’. En over het verschil tussen het klassieke opstellen en het nieuwe opstellen zegt hij: ‘Het is of je op de fiets of met een Ferrari ergens naartoe rijdt.’

Heb ik de waarheid in pacht? Nee, die is voortdurend, al ‘fouten makend’, onderweg. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met jou op reis te gaan tijdens mijn opstellingen werk met jou. Het gaat niet om de theorie, maar om hoe we samen het leven op aarde nog meer kunnen dienen en met diep plezier kunnen samenleven. Als we leren voelen, gaat alles beter!
Ik kijk uit naar je inzichten, vragen en je reacties en zeker naar je komst

"Indien de vensters van onze waarneming werden schoongemaakt, dan zou ieder ding voor de mensen verschijnen zoals het werkelijk is: oneindig."

William Blake ~