Cursus: College ‘Feel-Healthy’ Psychologie Voor u?

Thea Hopmans 'Feel-Healthy' PsychologieWelkom!

Pit. Thea Hopmans heet je van harte welkom op haar site!

Pit College 'Feel-Healthy' psychologie!

Al ruim 25 jaar geeft Thea Hopmans met veel enthousiasme cursussen Positieve & Praktische Psychologie voor personen die zich willen ontwikkelen op het gebied van de Psychologie! Vrijdagmorgen 27 September 2019 start zij met een geheel nieuwe cursus: Pit college ‘Feel-Healthy’ Psychologie, met tips vanuit de Positieve, Gedrag, Systemische en Energetische Psychologie. Ook wordt er aandacht gegeven aan zingeving van het leven.

Elk persoon die interesse heeft in psychologie is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze cursus die voor de 3e keer start op 27 september, Pit college ‘Feel-Healthy’ psychologie! Je krijgt vele leuke tips en wetenswaardigheden vanuit de Psychologie! 

Pit' College richt zich op iedereen en van alle leeftijden. Een vooropleiding wordt niet verlangd, iedereen die denkt het niveau aan te kunnen, is van harte welkom!

Pit' college psychologie bij jou in de buurt

De cursussen worden gegeven in Den Deel, Frankische driehoek 3 in Goirle.
Wacht niet langer: Kom vrijdagmorgen 27 september 2019.

Contactformulier


Alle velden met zijn verplicht.

 

Zingeving, Rouw & Verlies

“Het is jouw weg maar je hoeft hem niet alleen te lopen”

Verlies- en rouPraktijk: voor Zingeving  Rouw & Verlieswbegeleiding

Ieder verlies is uniek. Elk rouwproces ook. Er is geen pasklaar antwoord op de vraag hoe lang het duurt of hoe de weg zal verlopen. Wat voor de één helpend is, is dat voor de ander soms niet. Ik ga met jou op zoek naar wat voor jou het meest steunend is. Soms kun je met een paar gesprekken alweer zelf verder. Soms duurt het iets langer. Dat ontdekken we gaandeweg.

In ons eerste gesprek gaan we jouw hulpvraag zo concreet mogelijk formuleren en waar mogelijk al eerste stappen zetten. En we maken dan vooral ook kennis met elkaar. Ik vind het belangrijk dat jij je uitgenodigd voelt om met mij op weg te gaan. Dat het voor jou veilig voelt bij mij. Daarom zal ook dat expliciet aan de orde komen. Na elk gesprek maken we de balans op om te zien of de gestelde doelen in zicht blijven of dat er iets anders nodig is.

Balans en Veerkracht

Ik zoek naar herstel van jouw kracht en veerkracht door cliëntgericht en oplossingsgericht te werken. Ik loop met je mee als praktisch en theoretisch geschoolde mee- denker. Wetenschappelijke inzichten over verlies en rouw vertaal ik naar de praktijk in therapeutische interventies die voor jou het meest passend zijn. Ik zie mijn rol als (prikkelende) vragensteller, toeschouwer en gids op jou weg. Maar ook als mens met mijn eigen verlieservaringen sta ik jou terzijde. Het (familie-) systeem waarin jij je bevindt krijgt ook aandacht in de begeleiding. Het maken van een genogram en grote en kleine (familie-)opstellingen zijn voorbeelden van therapeutische instrumenten die ik daarbij inzet.

Praten over verlies kan heel helpend zijn. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zet ik waar nodig ook diverse werkvormen in. Deze stem ik altijd af op wat bij jou en in jouw proces op dat moment, past. Soms is het bijvoorbeeld fijn om letterlijk in beweging te komen, in mijn praktijk of buiten. Of juist de rust van ontspanningsoefeningen te zoeken. Samen stil zijn en voelen wat er van binnen gebeurt, zonder dat je daar direct iets mee moet doen. Dat er mag zijn wat er is.

De balans tussen zwaarte en lichtheid houd ik daarbij steeds in het oog. Tussen concentratie en ontspanning. Tussen kijken naar wat moeilijk is, maar vooral ook naar waar jouw kracht en mogelijkheden liggen. Juist de afwisseling zorgt voor herstel van je veerkracht. Zwaarte zonder lichtheid is bijna niet te dragen. En lichtheid zonder aandacht voor de zwaarte, doet onrecht aan het verdriet dat ook gehoord wil worden.

Vormgeven aan verlies en rouw

Als het bij jou past, kun je als onderdeel van de begeleiding bij mij in de praktijk een verlies en doel board maken. Een creatieve maar ook helende werkvorm. Ik krijg daar soms vragen over: “moet ik creatief zijn als ik begeleiding van jou wil?” Of: “Als ik geen board wil maken maar alleen wil praten, kan dat ook?” Daar kan ik heel duidelijk over zijn: creatieve werkvormen (met verlies of doel board of anderszins) zijn een mogelijkheid, maar geen standaard onderdeel van de begeleiding. Sterker nog, het is alleen zinvol als jij daar de meerwaarde van inziet of het als behulpzaam in jouw proces ervaart. Dus of jij je nou wel of niet aangetrokken voelt tot creatieve werkvormen: je bent welkom!

Met vriendelijke groet Thea Hopmans