Begeleiding naderend afscheid

Heb jij er wel eens aan gedacht om afscheid bespreekbaar te maken?

Een aanstaand overlijden en verlies is verdrietig, maar zolang de tijd er nog is, is er ook de kans om het er samen nog over te hebben. Dit is niet altijd makkelijk, maar veel mensen vinden het uiteindelijk toch fijn als ze deze drempel hebben genomen. 

Als begeleider (Psycho-Therapeut en Coach) help ik je graag om dit gesprek aan te gaan.

Rouw en Verlies bij:

Overlijden        Echtscheiding
Dementie         Gezondheid
Werk                Altzheimer
Ontslag            Faillissement
Fysieke            Beperkingen

 
 

Praktijk voor Rouw en Verlies

Praktijk voor Rouw en Verlies  Thea Hopmans

Bij overlijden

Wanneer iemand die nabij is overlijdt of ongeneeslijk ziek is veranderd je leven en de manier waarop je het leven ervaart ingrijpend. Praktijk Pit’ Thea Hopmans biedt ondersteuning en begeleiding aan jongeren, volwassenen, (echt)paren en gezinnen voor en na het overlijden van een dierbare.

 

                                  

Praktijk voor Rouw en Verlies  Thea Hopmans

 Bij scheiding

Een (echt)scheiding gooit je hele leven op zijn kop. Of je nu zelf voor een scheiding hebt gekozen of dat het je is overkomen. De verwarring, de ontgoocheling die een scheiding met zich meebrengt blijft hetzelfde. Praktijk Pit’ biedt begeleiding en ondersteuning bij rouw na scheiding.
.  Verlies en Rouw bij Scheiding        .  Kinderen en Scheiding
.  Loyaliteitsconflict                            .  Een ernstig gespleten loyaliteit

Bij verlies

Dromen in duigen. Verlies van baan, gezondheid of verlies van financiële zekerheid. Iedere grote verandering in je leven kent een rouwproces. En uiteindelijk moet je met dat wat veranderd is weer verder. Soms is dat te rouw, te veel, te verwarrend, dan lukt dat niet alleen. Praktijk Pit’ Thea Hopmans neemt met jou de tijd om het te verwerken en weer perspectief te zien.

Wat is een rouwproces of verlieservaring?

Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven zo ingrijpend is veranderd door een verlies waar je veel waarde aan hecht. Rouw is de bewustwording dat het verlies onomkeerbaar is. Rouw neem je mee, overal waar je komt en overal waar je heengaat.

Verlies door zelfdoding

Zelfdoding is een vorm van overlijden die een specifieke aandacht vereist. Nabestaanden blijven vaak met veel vragen achter. Verdriet, boosheid, schaamte, er zijn allerlei rouwgevoelens die intens naar boven kunnen komen.  Het is een situatie die ons leven overhoophaalt, en vaak wordt er gezocht naar een verklaring. Vaak is er ook een waarom- vraag. Ben ik niet de moeite om voor te leven? Had ik het kunnen voorkomen? Of waarom heb ik niets gemerkt? Vaak heerst er ook nog een taboesfeer over zelfdoding. Dit maakt het voor nabestaanden vaak moeilijk om hierover te praten.

 Rouw en Verlies bij: Werk - gezondheid - zelfdoding - vragen en informatie