Opstelling: De vrouw in jouw

Praktische informatie:

Zie ook de workshops die gaan over het thema Rouw en Verlies

'Feel-Healthy' Psychologie

Cursus/College 

Brede en praktisch toepasbare kennis van psychologie 

Duur 10 maanden

Niveau:  (HBO-MBO Niveau)

Prijs: Bekijk kostenspecificatie

Opleidinsvarianten 

Avond- donderdag, Ochtend- vrijdag, Dag- zaterdag

Schrijf je in voor het najaar en profiteer

Vroege beslissers pakken voordeel bij 'Feel-Healthy'

Zet jij na de zomer een nieuwe stap in je carrière, je privé, gezin of relatie? Goed plan, want in september starten onze opleidingen en trainingen weer. Dat betekent: nieuwe kansen om nóg waardevoller te worden voor je zelf en je naaste omgeving. En wie snel beslist, heeft al direct een voorsprong.

PIT' Workshop thema opstellingen 2018

Met groet Thea Hopmans

 

Rouw en Verlies na kanker & gezondheid

"Kanker raakt ons allemaal" 

En het is natuurlijk waar, kanker raakt je, vooral en heftig ook als het jezelf of een dierbare is die kanker krijgt. Het doet dan ook van alles met je. In de relatie heb je dat beiden. Momenten van angst, spanning en allerlei emoties. Soms komt het mooi samen en is er troost of steun voor elkaar, of samen lachen, samen huilen. Maar soms is dat ook even niet zo en dat kan dan best moeilijk zijn, of schuldgevoelens geven.


Overleven of Leven

Over het algemeen lijkt het mij belangrijk om toch te proberen steeds begrip te hebben voor je eigen emoties en reacties en ook voor die van de ander. Dus ook voor de momenten waarbij het moeilijk is met elkaar en je omgeving.

“Bang zijn je dierbare te verliezen, te moeten zien lijden, je daar machteloos bij voelen.  Gedurende het ziekteproces spelen deze gevoelens vaak al onderhuids. Maar tijdens de behandelingen van hun geliefde geven veel mensen er niet aan toe. Ze zijn bezig met overleven en proberen sterk te zijn voor hun partner, kind of ouder. Ze leggen daar al hun energie in. Na de behandelingen komt vaak de mentale klap. Er wordt dan verwacht dat je de draad weer oppakt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

 


Brengt kanker ons wel echt dichter bij elkaar of juist ....?


Soms lees je dat kanker je nader tot elkaar brengt. Het de relatie alleen maar verbetert, nog inniger en nog meer verdiept heeft. En ik denk zeker dat dit kan, maar ik kan me bijna niet voorstellen dat dit zonder de nodige ups en downs zal zijn gegaan.

Een relatie is geven en nemen. Daarnaast is wederzijds respect belangrijk. Het is rekening houden met elkaar en elkaar tegemoet komen waar dat kan. Het is ook vaak een spanningsveld tussen vasthouden en loslaten.

Workshop: Maak afscheid bespreekbaar

Heb jij er weleens aan gedacht om afscheid bespreekbaar of inzichtelijk te maken? Een aanstaand overlijden en/of verlies is verdrietig, maar zolang de tijd er nog is, is er ook de kans om het er samen nog over te hebben. Dit is niet altijd makkelijk, maar veel mensen vinden het uiteindelijk toch fijn als ze deze drempel hebben genomen. 

Als begeleider (Psycho-Therapeut en Coach) help ik je graag om dit gesprek met jou aan te gaan of kom naar de speciale workshop op de data 02-11-2019


PRAKTISCHE INFORMATIE

INVESTERING

INSCHRIJVEN


 Gratis adviesgesprek? neem je ruimte

Wees welkom: bij Thea Hopmans

Wanneer u gebruik wilt maken van een gratis adviesgesprek kunt u contact met mij opnemen voor de planning. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer: 06-25202048 of Vragen via ons webformulier