Workshop themaopstellingen:

 

Afscheid bij Rouw en Verlies

Je kunt kennismaken met familieopstellingen en/of een eigen (levens)vraag of -thema onderzoeken. Bijvoorbeeld iets wat steeds weer terugkomt, maar waar je op andere manieren nog geen antwoord op hebt kunnen krijgen of vinden.


Daarnaast hebben we aandacht voor:

Na een groot verlies rouwen we. We verwerken het verlies. Verlies van een partner door overlijden of een scheiding, verlies van een kind, van ouders of een andere dierbare, verlies van gezondheid door een ziekte, van een baan of van de hoop op een kind. We kunnen in ons leven veel verliezen. Verlies is iets ingrijpends waar tijd voor nodig is om het te verwerken.  

Met een opstelling krijgen we inzich in ons eigen rouw proces welke dynamieken werkzaam zijn en welke fase van afscheid we nog moeten doorlopen. 

Het geef je antwoord op het enorme gemis wat je zo diep in je wezen raakt? 
Hoe kun je je hart weer opnieuw openen voor het leven? Het leren aannemen, aanvaarden van je gemis is een vaak moeizaam proces. Niet beleefde, niet genomen rouw belemmert je ontwikkeling en het gebruikmaken van je eigen kracht, je eigen potentieel en het vermogen tot hechting en liefde.

Je kunt ook denken aan het opstellen van het leven en/of de dood, je ziel, je relatie, of je traumadeel en je gezonde deel, of aan een ‘afscheids’ opstelling. Het zet iets in jou in beweging.

De spirituele dimensie en ons duaal bewustzijn

In de opstelling is een rouwproces niet enkel een emotioneel gebeuren. De verbinding van jouw ziel met dat wat je loslaat, de zingeving en het aanvaarding proces. Dit aspect wordt in de opstelling eveneens benaderd.

In deze workshop is er aandacht voor het verhaal van de deelnemers. We kijken naar de verschillende verliezen en gaan in op de manier waarop je hiermee om kunt gaan. Er wordt aandacht besteed aan wat helpend voor je kan zijn en waar jouw behoeftes liggen. Je krijgt handvatten om te onderzoeken wat je nodig hebt om je leven opnieuw vorm te geven in verbinding met wat geweest is.

Uiteraard kun je je ook aanmelden als representant om te ervaren wat een opstelling is en wat dat met je doet. Ik vertel kort iets over de essentie van familieopstellingen en over systemische mogelijkheden bij verlies en rouw, geef inleidende oefeningen, waarna we met een grote opstelling werken.

Er kunnen ongeveer vier mensen werken aan een eigen vraag of thema.
De groep zal uit minimaal 8 en maximaal 16 personen bestaan
Schrijf je optijd in de plaatsen zijn beperkt.

Doelgroep:

Uiteraard mensen met een vraag rond afscheid, verlies en rouw.  Professionals in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg, bijvoorbeeld coach, SPV, vak-therapeut, psycholoog, trainer-mindfulness, therapeut systemisch werken. Heb je twijfels of je tot de doelgroep behoort, neem dan gerust even contact op Tel: 06 2520 2048

Meer informatie volgt.