Maak een afspraak bij:

als u somber blijft of depressief wordt;

als het langere tijd niet lukt om goed te eten en te slapen;

als u het gevoel heeft dat de verwerking van uw verlies niet goed gaat;

als u probeert om de pijn niet te voelen door bijvoorbeeld alcohol te drinken, medicijnen of drugs te gebruiken.

 

Voel je welkom, blijven rondlopen en er niet uitkomen is niet de oplossing, maak een volgende stap naar de praktijk die je een ondersteuning en inzicht geeft om verder te gaan.

 

  Afspraak maken

Afspraak maken: Voel je welkom

De begeleidings gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Goirle. Als je het prettig vindt, kan ik ook bij jou of jullie thuis komen.

Ik werk met volwassenen en jongeren. Dit kan zowel individueel als in gezins- of groepsverband.

We beginnen altijd met een kennismakings-/intakegesprek. In dit gesprek kijken we wat jouw begeleidingsvraag is, of het klikt tussen ons en of we allebei de indruk hebben dat ik jou kan ondersteunen bij je proces.

Daarna kunnen we een afspraak maken voor een vervolggesprek. Ik werk met verschillende methodieken, waardoor ik aan kan sluiten bij jouw verhaal en jouw begeleidingsvraag. Dit stemmen we samen af.
Tel: 06 2520 2048

Rouw en Verlies Thea Hopmans

 

Verlies en Rouw bij overlijden

Verlies

Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je komt in een echtscheiding, je verliest een deel van je gezondheid, je raakt je baan kwijt.

Verlies hoort bij het leven, het kan van het ene op het andere moment je leven ingrijpend veranderen. Verlies verwerken en aanvaarden kost tijd en heeft aandacht nodig.

Wat is rouw?

Na een groot verlies rouwen we. We verwerken het verlies. Verlies van een partner door overlijden of een scheiding, verlies van een kind, van ouders of een andere dierbare, verlies van gezondheid door een ziekte, van een baan of van de hoop op een kind. We kunnen in ons leven veel verliezen. Verlies is iets ingrijpends waar tijd voor nodig is om het te verwerken.   

Dat doet iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Mensen denken en voelen vaak verschillende dingen. De een is vooral boos, de ander vooral verdrietig en weer een ander is opgelucht. Misschien heeft u een leeg gevoel, misschien voelt u verschillende emoties tegelijk. Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven. 

Gevoelens en klachten bij rouw

U kunt het niet geloven
U kunt niet geloven dat het echt waar is. Veel mensen hebben dit gevoel als iets net gebeurd is: een dierbare is net overleden. Of iemand heeft te horen gekregen dat hij niet lang meer te leven heeft. Het verlies is nog niet te bevatten. 

U heeft een gevoel van tevredenheid
Mensen kunnen ook een tevreden gevoel hebben. Over hoe het gegaan is en over de mooie dingen die u beleefd heeft met iemand. 

Ondersteuning

Verlies en rouw vragen tijd en aandacht. Wanneer je vastloopt in het rouwproces of het te zwaar vindt om het alleen te doen, kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn. Ik werk op een persoonlijke wijze om samen met jou te onderzoeken hoe je in en na het rouwproces een nieuwe balans en invulling aan je leven kan geven. Je leert beter om te gaan met het verlies.

In een kennismakingsgesprek bespreken we welke manier het beste bij jou past

Pit’ Praktijk: Professioneel in Psycho-Therapie en Coaching

Rouwbegeleiding houdt in: tijdens het rouwproces samen een stukje oplopen en delen met elkaar. Praktijk Pit’ is er voor iedereen die een ingrijpend verlies heeft meegemaakt. In mijn praktijk begeleid ik jongeren (16 jaar en ouder), volwassenen, (echt)paren en gezinnen.

Rouwbegeleiding jongeren

Wanneer de begeleiding bij jongeren betreft, geef ik er de voorkeur aan eerst met de ouders in gesprek te gaan en te onderzoeken op welke wijze zij mogelijk zelf hun kind kunnen ondersteunen. Samen kunnen wij dan besluiten of deze oudereducatie voldoende is of dat het toch raadzaam is dat het kind zelf naar de praktijk komt.

Met vriendelijke groet Thea Hopmans