Agenda
Agenda

Klik hier voor de actuele agenda.

Contactformulier


Alle velden met zijn verplicht.

 

Familie-thema opstellingen Goirle

Zichbaar maken van het patroon

Sinds 2000 organiseren we meerdere malen per jaar workshops familieopstellingen in het centrum van Goirle. Onze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je geen ervaring hebt met familieopstellingen.

De volgende workshop is op donderdag 02 augustus 2018 van 9:30 tot 17:00 uur.
Omgaan met emoties, opstellingen 

Wie we ook zijn, waar we dan ook geboren worden, hoe onze levens zich ook ontwikkelen: we dragen allemaal één gemeenschappelijk "lot": een ieder van ons maakt deel uit van een familie: ons hele leven lang!
Het "lidmaatschap" van de familie waar we in geboren zijn vergezelt ons gedurende ons hele leven.
Het "lidmaatschap" is onverbrekelijk en niet opzegbaar.

Dit Familiesysteem strekt zich over meerdere generaties uit.

Een familie is een systeem waarvan de leden diep verbonden zijn en zullen blijven met elkaar, soms tegen wil en dank van de leden. Dit familiesysteem strekt zich over meerdere generaties uit.
Familieleden hebben -vaak verborgen of niet uitgesproken- verwachtingen van, naar en over elkaar. Verwachtingen die met regelmaat leiden tot teleurstellingen die zo groot kunnen zijn en zo'n invloed op ons leven en dat van de andere familieleden hebben, dat we kunnen spreken van "verstrikkingen".

'Verstrikkingen' echter kunnen hun oorsprong hebben gevonden in de generatie familieleden die ons voorging.

Deze "verstrikkingen" nemen wij vanuit ons familiesysteem mee naar allerlei situaties waarin wij gedurende de rest van ons leven ons in bewegen. Op alle terreinen en met alle consequenties, beperkingen, onmogelijkheden en teleurstellingen van dien.
Bert Hellinger ontwikkelde een methode om beter om te gaan met deze "verstrikkingen". De door hem ontwikkelde methode draagt de naam: "Familieopstellingen".
Binnen elke familie zijn verborgen dynamieken werkzaam. Veelal beperken deze verborgen dynamieken een goede voortgang van ons eigen leven.

Relatieproblemen, depressie, angst, woede, het "gevoel nergens bij te horen" zijn thema's die door het werken met familieopstellingen verhelderd en beter "gedragen" kunnen worden vanuit ervaren inzicht.

PIT' Workshop familieopstellingen 2018Deelnemers aan een opstelling zijn geen familieleden van elkaar. Wel worden de familieleden
gerepresenteerd binnen de opstelling door 'representanten' ofwel 'plaatsvervangers' van familieleden die door de hulpvrager of hulpvraagster worden opgesteld. Daarnaast is het mogelijk dat deelnemers een belangrijk element in het leven van de vraagsteller kunnen representeren: "Wil jij gaan staan voor mijn geluk?" of "Wil jij gaan staan voor de invloed van de kerk?

Een diepgaande ervaring

Elke deelnemer stelt naar aanleiding van het eigen thema zijn of haar familieleden op. Vervolgens zal het proces dat ontstaat leiden tot een diepgaande ervaring, zowel voor degene die de hulpvraag stelt als wel door degenen die de familieleden representeren.
Het meewerken aan een opstelling van een ander is tevens een diepgaande ervaring waarin ook verheldering naar aanleiding van eigen vragen ervaren kan worden.

Thea Hopmans vertelt: Interesse in de mens Toen ik kennis maakte met het werk van Bert Hellinger trof de helende, zachte en zeer verhelderende methode, mij diep.

Het treft en ontroert mij telkens weer welke krachten en voelbare inzichten vrijkomen gedurende elke opstelling voor alle deelnemers.
Systeem therapie en coaching (de achtergrond van de familieopstellingen) spelen in mijn werk een prominente rol.  Naast mijn twee jarige opleiding systemische psychologie heb ik tevens de opleiding gevolgd tot familie en organisatieopsteller bij Johannes B Schmidt. Ik heb workshops en masterclasses gevolgd bij o.a. Bert Hellinger, Gabrielle Borkan, Heinz Stark, Marianne Franke-Gricksch, Jan-Jacob Stam en Franz Ruppert.
 

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt en heb je zin om ook/weer een opstelling mee te maken? Ik nodig je dan van harte uit om een opstelling bij te wonen, als vraagsteller of als deelnemer/representant. 

Ben jij daar ook bij?.

Inschrijven kan  Contact en Route naar 'PIT' Wilt u eerst contact met Thea?

Vul dan: ga naar de knop contact rechts boven en klik het contactformulier aan en vermeld je vraag