Thea Hopmans

MIJN DOELEN SEPTEMBER 2020

Beeldende therapie en coaching in een groep

7. tips om je levensdoel te ontdekken!

Thea Hopmans help je hiermee op weg
Wat wil ik nou echt? Met mijn werk, relatie en leven? Iedereen worstelt daar wel eens mee. Als je twintig bent, dertig, veertig en ook op latere leeftijd. Wat geeft je leven zin en maakt je gelukkig? Pas de tips uit het volgende artikel toe, die je helpen een doel of passie in je leven te vinden. 

1. Verleg je grenzen

Grenzen verleggen betekent jezelf uitdagen. Buiten je comfortzone stappen. Doe het gewoon eens. Daag jezelf uit en overwin bepaalde angsten. Het doet je goed. Je doet immers nieuwe ervaringen op, vergroot je zelfvertrouwen en leert meer over jezelf. En dat kan je helpen bij het vinden van je doel in je leven.

2. Denk en doe als een kind

Kinderen zijn onbevangen en kennen nog geen beperkingen. Die doen gewoon wat ze leuk vinden. Waar genoot je als kind ontzettend van? Wat maakte je intens blij? Graaf in je herinneringen. Wie weet ontdek je een verloren gewaande passie die wacht om opnieuw gewekt te worden.

3. Ontdek je unieke talenten en kwaliteiten

Ga eens na waar je enorm goed in bent. Verken de speciale eigenschappen en kwaliteiten die je bezit. De dingen die je doet zonder dat je erover nadenkt en die je weinig moeite kosten. Kortom: wat vanzelfsprekend voor je is. Informeer eventueel bij anderen. Waar vinden zij dat je goed in bent? Het helpt je te achterhalen: wat wil ik nou echt.

4. Vraag jezelf: Wat wil ik nou echt als geld geen rol speelt?

Geld kan een belemmering zijn om je levensdoel na te streven. Maar wat als er geen belemmeringen zijn om je geluk waar te maken? Laat je hart spreken en geef je fantasie alle ruimte. Wees eerlijk en stel geen grenzen. Alles kan en mag. Er zijn geen foute antwoorden. Wat zou je het allerliefste doen? 

5 a. Maak een bucketlist op

De lijst der lijsten als het gaat om je droomdoelen, hetgeen wat je nog graag wilt doen en bereiken in je leven? Stel je hebt nog een half jaar te leven. Hoe zou je ideale leventje er dan uitzien? Zet dat eens op papier. Zie het als het maken van een bucketlist. Wat wil je doen voor je overlijdt? Volg je hart. En… sluit dat aan bij hoe je nu leeft? Zo nee? Wat zijn de verschillen? En hoe kun je die met elkaar in overeenstemming brengen? Je komt er zo zeker achter wat je nou echt wilt.

5 b. Wat vind je zoal prettig om te doen?

Wat motiveert je en geeft je energie? Vraag je dat eens af. Het helpt je namelijk te achterhalen: wat wil ik nou echt. Waar sta je voor op ongeacht hoe laat je naar bed gaat. Waardoor vergeet je de tijd? Waar raak je niet over uitgepraat? Weet je niet wat je leuk vindt? Schrijf dan op wat je absoluut niet graag doet. Wat je bakken met energie kost. Die dingen wil je dus zeker niet doen.

6. Doe wat je fijn en inspirerend vindt 

Wat vind je zoal prettig om te doen? Motiveert je en geeft je energie? Vraag je dat eens af. Het helpt je namelijk te achterhalen: wat wil ik nou echt. Waar sta je voor op ongeacht hoe laat je naar bed gaat. Waardoor vergeet je de tijd? Waar raak je niet over uitgepraat? Weet je niet wat je leuk vindt? Schrijf dan op wat je absoluut niet graag doet. Wat je bakken met energie kost. Die dingen wil je dus zeker niet doen.

7. Voeg waarde toe

Er zijn ongetwijfeld zaken die je aan het hart gaan. Die je handen doen jeuken en waar je positief aan wilt bijdragen. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote zaken. Van meer groene speelruimte voor kinderen bij je in de buurt, een betere opvang van daklozen in je woonplaats tot bijdragen aan oplossingen voor derde wereld problemen. Zoek uit wat je raakt. Waarvoor je je wilt inzetten en hoe je dus waarde toevoegt aan het leven.

Kom in actie en vind je levensdoel!

Zie het vinden van je passie als een avontuurlijke reis. Gaandeweg zul je ontdekken wat wil ik nou echt. Weet je wat je wilt? Maak dan een plan en ga ermee aan de slag. Begin niet morgen, maar kom direct in actie. Werk beetje bij beetje naar je ultieme doel toe. Wees geduldig en haast je niet. Blijf jezelf steeds ontwikkelen. Volg relevante cursussen, lees boeken over zelfontplooiing, kom in contact met inspirerende mensen, vier je mijlpalen, laat je niet uit het veld slaan door negatieve ervaringen en blijf flexibel. Je bereikt je doel niet in een paar dagen. Geniet van je ontdekkingsreis.

“Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waarnaar je kijkt.”

vvvvvvv

U ontdekt hoe u zelf uw problemen kunt oplossen.

Werkwijze

De onderwerpen die in de training naar voren komen zijn:

  •   – Zicht krijgen op uzelf, uw handelen, uw sterke kanten en valkuilen; (zingeving waar sta ik voor
  •   – Bewuster worden van non-verbale signalen (wat voel ik? Wat straal ik uit?;
  •  – Uzelf positiever gaan ervaren; (identiteit wie ben ik?
  •  – Perfectionisme verminderen; (vertrouwen, zelfbeeld
  •  – Uw eigen gevoelens en die van anderen verstaan en begrijpen; (vaardigheden wat kan ik?
  •  – Beter in staat zijn uw gevoelens en emoties te benoemen naar anderen; (gedrag wat doe ik?
  •  – Leren omgaan met de toevalligheden en onzekerheden van het leven op een manier die bij u past. (grens verleggen

De beeldende therapie vindt 1 keer per week 7 kwartier plaats en wordt aangeboden in een groep van max. 8 personen. Het contact met anderen geeft herkenning en steun. Thema’s als wat zijn mijn talenten en kwaliteiten, stap uit je comfortzone, doe en speel als een kind, communicatie, grenzen aangeven, je dromen en verlangens waarmaken en emoties uiten kunnen zo in een veilige omgeving geoefend worden. 

Kom je er niet alleen uit? Heb je ondersteuning nodig. Je komt werken in een groep van max. acht personen. Het is een traject van zeven weken met 7 thema’s en elk thema wordt naar jouw behoefte uitgediept.

Je komt in een groep (max 8 pers.):
Tijd:               19:30 tot 21:30

Kosten:         135,-. euro. Voor een volledig traject van 7 bijeenkomsten
Locatie:       
Acacialaan 1-01 5051 ZX  Goirle 5 min. van Tilburg
Start:             eind september 2020 in de avond
Aanmelden: ga naar contact: 
https://www.theahopmans.nl/contact/ 
Mail:              info@theahopmans.nl 
Tel:                0031-6 25202048