Thea Hopmans

EEN BEVROREN LEVEN MET ANGST EN PANIEK

DE ONLINE ANGST EN PANIEK BEHANDELING

De Sofro behandeling voor angst en paniekaanvallen is een intensieve onlinebehandeling. Je werkt gemiddeld een keer per week aan de behandeling. Deze werkwijze duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

Inzicht - Waarnemen

Je beschrijft in welke situatie een angst of een paniekaanval ontstaat, welke lichamelijke sensaties je ervaart en welke gedachten daarbij een rol spelen. Zo krijg je meer inzicht en herkenning in jouw klachten.

Informatie

Gedurende de hele behandeling verzamel je informatie over de angst en paniekaanvallen door registratieformulieren bij te houden als je paniekklachten hebt ervaren.

Sofrologie – ontspannen

Paniek ontstaat sneller als je gespannen bent. Door ontspanningsoefeningen te doen, kun je het algemene ontspanningsniveau omlaag brengen.

HET PROCES: EMOTIES ERVAREN TIJDENS ROUWVERWERKINGS

Mijn behandeling

Een paniek of angst aanval kan heel beangstigend zijn. Het is dus begrijpelijk dat je ze nooit meer wilt meemaken en situaties uit de weg gaat waar je verwacht in angst of paniek te raken. In eerste instantie lijkt het een goede strategie, maar naar verloop van tijd merk je dat je staads meer situaties vermijdt en dat de angst voor paniekaanvallen steeds groter wordt. 

Gevolg: een bevroren leven

Gedachten (je BE-denkt dat het gaat gebeuren)

Angstige gedachten (‘Ik krijg een hartaanval’, ‘Ik ga flauwvallen’) spelen een belangrijke rol bij paniekklachten. Je leert deze gedachten herkennen en te onderzoeken: kloppen deze gedachten en gevoelens in het nu? Is het waar?

Herinnering: Gedachte angst

Tijdens de behandeling zoek je stap voor stap spannende situaties op. Dit geef je de kans om te onderzoeken of je angstige verwachtingen uitkomen. Hierdoor zul je er steeds meer vertrouwen in krijgen dat paniek ongevaarlijk is en dat je geen situaties hoeft te vermijden. Wanneer je de relatie kunt leggen tussen vroeger en nu kom je vrij van de gedachte angst.

Plan voor de toekomst

In het laatste onderdeel van de behandeling maak je een persoonlijk ‘paniek en angst preventie en actieplan’ op basis van je kennis en ervaringen uit de behandelingen. Deze kennis-tekst vormt een gebruiksaanwijzing zodat je precies weet wat je te doen staat voor als je in de toekomst ooit weer met angst en paniekaanvallen te maken krijgt

Vermijden of Doorleven

In de Sofrologie behandeling ga je deze vicieuze cirkel doorbreken. Je krijgt inzicht hoe angst en paniekaanvallen ontstaan en hoe je hierop kunt ingrijpen. Je leert de gedachten die je angstig maken herkennen en onderzoekt….LEES MEER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.