Thea Hopmans

Senioren in de ban van Sofrologie

Senioren behouden hun fitheid dankzij Sofrologie

Denk nu niet:  daar mag of kan ik zeker niet aan meedoen ik ben te oud, te ziek, te doof, te blind, geen geheugen en zo zakken we verder van ons gezonde potentieel af.
Sofrologie plaatst zichzelf dan als een belangrijke bondgenoot om aan zijn alertheid en fitheid te werken of deze te stabiliseren.

Tackel druk om de prestaties te verbeteren

Stress is de belangrijkste bron van geheugeninterferentie. Het voorkomt dat informatie in de hersenen wordt geconsolideerd. Daarom zal het voor een gestreste persoon moeilijker zijn om zijn herinneringen dichtbij of veraf te gebruiken.
Bij oudere volwassenen kan de simpele handeling van het uitoefenen van druk op zichzelf om te onthouden hun inspanningen tot niets verminderen. De onmogelijkheid van herinneren wordt dan als een echte mislukking ervaren.

Wat biedt Sofrologie nog meer?

Voor senioren is Sofrologie niet alleen een manier om aan hun geheugen te werken, het maakt het vooral mogelijk om al hun cognitieve en lichamelijke vermogens te observeren: concentratie, alertheid, zintuigen. Op deze manier herwinnen ze zelfvertrouwen en hebben ze het gevoel de controle over al hun vaardigheden terug te krijgen.

Het leert je om de positieve kant van jezelf te ervaren
(positieve somatisatie) en bewust te worden van alle kleine, positieve momenten die je elke dag hebt. Volgens Thea Hopmans, wanneer je iets positiefs naar een deel van je bewustzijn brengt, zal het een positief effect hebben op ieder deel van je.

WAT KAN DE

NSST: Nederland School voor Sofrologie Tilburg voor u doen?

sofrologie 1

Online: 05 sessies voor € 50,00 
Online: 10 sessies voor € 90,00

sofrologie

     Iedere woensdag ochtend tijd:        45 minuten: 10:30  tot 11:15 uur

Sofrologie 2

Locatie: of een computer, telefoon, tablet. en u krijgt van mij de link.

Nog even in het kort

Als u vragen heeft vermeld deze dan onder het kopje Message. 
Wilt u zich  inschrijven dan bent u welkom, wij starten 8 december 2021.
Na inschrijving ontvangt u een factuur wanneer deze is voldaan start u cursus op de door u aangegeven data.  Verdere gegevens over de inhoud sessies is hierbij ingesloten 

Na aanvang betaling hebt u de mogelijkheid om;
5 sessies in de tijdsduur van 10 weken 

10 sessies in de tijdsduur van18 weken.

U trainer, docent Thea Hopmans Psycholoog – Sofroloog en Systemisch  therapeut.