Thea Hopmans

Sofrologie ‘Feel-Healthy’ speciaal voor vrouwen

Data

 • 18/09 - Sessie 1:
  Wie, dat ben ik
 • 25/09 - Sessie 2:
  Ademhaling en innerlijke rust
 • 02/10 - Sessie 3:
  Spanning voelen en verwijderen
 • 09/10 - Sessie 4:
  Je lichaam positief gewaarworden
 • 16/10 - Sessie 5:
  Leren loslaten
 • 23/10 - Sessie 6:
  Een positieve houding tegenover de toekomst
 • 30/10 - Sessie 7:
  Het oproepen van een positieve herinnering
 • 06/11 - Sessie 8:
  Welbevinden.....voor mezelf
 • 13/11 - Sessie 9: Gaan naar innerlijke rust
 • 20/11 - Sessie 10: Het hervinden van je innerlijke balans

Kosten

10 bijeenkomsten: € 145,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)Het is mogelijk om het lesgeld in twee termijnen te betalen

Proefles 1 malig: gratis

 • Om verzekerd te zijn van een cursusplaats: schrijf in

Of over te maken op bankrekening: NL57 RABO 03462309 26
MAB Ratelband Pit Praktijk voor Psychotherap120

Locatie

 • Vrijdagochtend 09:45 tot 11:00
 • 5 deelnemers:
  Acacialaan 1-01 te Goirle (praktijklocatie)
 • 6 tot en met 8 deelnemers :
  Wijkcentrum Den Deel - Frankische Driehoek 3, 5052 BL te Goirle
 • max. 10 bijeenkomsten
 • 06 2520 2048

'Feel-Healthy'

welzijn met sofrologie

Vrouwen die goed voor zichzelf willen zorgen, die zelfbewust en positief in het leven willen staan en daar vaardigheden voor willen ontwikkelen. Voor preventie en reductie van stress gerelateerde klachten (lichamelijk, geestelijk, gedragsmatig). Zie meer bij ‘Over Sofrologie’.

Ik werk met kleine groepen, i.v.m corona bepalingen en mogelijkheden.
Er is geen voorkennis vereist en je hoeft ook niets mee te brengen. 
Je draagt best gemakkelijk zittende kleding. (zodat je geen hinder ondervindt bij het ontspannen)

Sofrologie is opgebouwd in verschillende graden. Bovendien leren we tijdens elke sessie wat nieuws. Daarom is het belangrijk om de groepsreeksen van in het begin mee te volgen. De oefeningen worden eerst uitgelegd en daarna helemaal voorgezegd, in een ontspannen en rustige sfeer.

Sofrologie is een ‘dynamische’ relaxatiemethode. We werken in diverse zittende (stoel) en staande houdingen. We concentreren ons op ons lichaam dat zich helemaal ontspant, of bij momenten weer actief wordt, de ademhaling, de houdingen en eenvoudige maar effectieve bewegingen. Tussendoor doen we verdiepende mentale oefeningen en genieten we van rust- en integratiemomenten.

Je lichaam en je geest komen helemaal tot rust. Er zijn ook ‘statische’ oefeningen, die je liggend, zittend of rechtstaand kan uitvoeren en waarbij je nauwelijks beweegt. De oefeningen kunnen worden aangepast aan het tempo en de noden van de groep.

INFORMATIE - CORONA

WELZIJN MET SOFROLOGIE;

Wanneer u zich in wilt schrijven hoeft u zich geen zorgen te maken over de locatie, deze is ingericht naar de normen van  de RIVM.

De gezondheid van u staat bij ons  natuurlijk voorop.

Over sofrologie

Sofrologie is een oefenmethode van lichaam en geest, die gebruik maakt van ademhalings-, ontspannings- en activeringstechnieken. Zij heeft als doel negatieve stress te beheersen en onze persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten om zo een positieve houding ten aanzien van ons leven te bevorderen en ons algemeen welzijn te verbeteren. De methode wordt internationaal gewaardeerd om zijn eenvoudige en effectieve oefeningen, de toepasbaarheid in het dagelijkse leven en de goede resultaten op het gebied van de gezondheidszorg, arbeid, onderwijs, sport en kunst.
Wat leert het ons?

Sofrologie leert je je aandacht in het hier en nu houden.
Je zoekt naar positieve gewaarwordingen. Negatieve gewaarwordingen, pijn en kramp, worden even op pauze gezet. Je leert ze te aanvaarden, ze zijn er maar je schuift ze even aan de kant en je zoekt naar de positieve gewaarwordingen. Je gaat op zoek naar jouw belangrijke waarden. Naar je “goede ” eigenschappen en je leert te oefenen om dit in te bouwen zodat je later alleen aan de slag kan gaan. Het doel is zelfstandiger, sterker en vrijer in het leven te staan.

Belangrijk is dat de docent de methode uitlegt en ook een aantal technieken aanleert. Door regelmatig te oefenen, te trainen als het ware, merk je de resultaten. Sofrologie oefeningen kunnen helpen voor stress gerelateerde klachten zoals slaapproblemen, vermoeidheid …

Wat houdt sofrologie in?

Sofrologie is, net als heel veel geest-lichaamsgerichte therapieën, holistisch van aard. Dat wil zeggen dat het lichaam en de geest niet los van elkaar gezien (kunnen) worden. De balans tussen, lichaam, geest en omgeving moet volgens de Sofrologie in orde zijn, anders kan een mens niet optimaal functioneren. Iedere verstoring van die balans kan tot ziekte leiden, zowel psychisch als fysiek. Door te leren ontspannen kan de mens in contact komen met zijn diepste wezen. Sofrologie beoogt die ontspanning tot stand te brengen door het oefenen van de juiste ademhalingstechnieken. Ontspanning, ademen en het aannemen van bepaalde houdingen kan leiden tot een bewustzijn dat dieper gaat dan ons normale bewustzijn. Deze staat wordt Sofronisatie genoemd. Bereik je dit diepere bewustzijn, dan ben je beter in staat om je angsten los te laten, je gedrag te beïnvloeden en je spanningen te verlichten.
Dat geldt zowel op het lichamelijke, het geestelijke als het emotionele vlak.

In de stroom van het leven jezelf blijven waarnemen

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9:30 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in, het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.

Mogelijkheden aantal bijeenkomsten :
Kies de bijeenkomst die bij u past, en vul in bij de extra notities.  ↓

O 10 bijeenkomsten    O 1e – 5 bijeenkomsten     O 2e – 5 bijeenkomsten