Thea Hopmans

Sofrologie – Leven in je lijf

5 maanden op dinsdag ochtend

 • 6, 13, 27 - oktober
 • 3, 10, 17, 24 - november
 • 1, 8, 15 - december
 • 12, 19, 26 - januari
 • 2, 9, 16, 23 - februari
 • 2, 9, 16, 30 - maart

Tarief per maand

 • Particulier € 295,- (per maand € 59,-)
 • Student € 195,- (per maand € 39,- voltijd student)
 • Bedrijf € 395,- (per maand € 79,- met factuur)

Tarief in termijnen: 1 - 2 - 3

 • Particulier € 295,- (per termijn € 98,-
 • Student €195,- (per termijn € 65,- voltijd student)
 • Bedrijf € 395,- ( per termijn € 135,- met factuur

Locatie

 • Dinsdagochtend 9:45 - 11:30
 • Acacialaan 1-01, Goirle 5051 ZX max 4 personen. Bij meer dan 4 personen gaan we naar Den Deel
 • Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL. max 8 personen
 • 06 2520 2048

Bij aanmelding

Ontvangt u van ons een bevestiging en tevens een uitnodiging met aanvullend een factuur. Geef duidelijk aan hoe u wilt gaan betalen.

Mocht u geïnteresseerd zijn ga naar  meld je aan hieronder. 

Tegen stress en meer!

Ontwikkel blijvende routines voor meer rust in je hoofd én lijf

Ga in 5 maanden aan de slag met nieuwe gewoontes die je elke dag meer focus, ontspanning, bewustzijn en zelf inzicht opleveren. In deze speciale 5 maanden training krijg je krachtige en praktische inzichten uit de Sofrologie, Psychologie (gedrag) en Systemisch werk, die je volle en drukke dagelijkse leven een stuk plezieriger maken. Wanneer gaan we van start? 6 oktober 2020.

De training- cursus is een wekelijkse training (er is rekening gehouden met school vakantie) die 5 maanden duurt, de bijeenkomsten duren 1:45 uur in groepsverband. De kracht van het werken in groepsverband geeft veel dynamiek en blijvende leer momenten.

♦   Dit kun je verwachten:

 ♦    21 weken trainen met Sofrologie wetenschappelijk bewezen selfcare-technieken
 ♦    21 weken praktische lessen verdeeld over 3 verschillende thema’s:
      eerste  7 weken) Meer rust en focus
      tweede 7 weken) Luisteren naar je lijf en bewust-zijn van je handelen
      laatste 7 weken) Tevreden zijn in het hier en nu en thuiskomen bij jezelf
 ♦    ondersteuning met documentatie na iedere les
      1 jaar korting op alle workshops, cursussen en opleiding wat je bij Pit’ zou willen doen van 10 %

 

Hoe verloop een cursusdag

Sofrologie Is ontwikkeld op basis van een aantal technieken uit andere behandelingsvormen, zoals meditatie, ademhaling, yoga, ontspanning en relaxatie. Tevens wordt er gebruik gemaakt van hypnose (suggestie). 

De bovengenoemde onderdelen komen tijdens een Sofrologie sessie allemaal aan bod. De therapeut neemt ruimschoots de tijd om uit te leggen hoe de onderdelen eruitzien en wat ze inhouden. Vervolgens wordt er in de training sessies van ongeveer 1:45 uur geoefend in de Sofrologie technieken met een cognitieve, psychologische en systemische achtergrond.

Dynamische ontspanning

Als eerste wordt de persoon bewust gemaakt van het eigen lichaam en welke patronen er zich manifesteren in dat lichaam.
Ten tweede gaat de therapeut in op wat de persoon voelt; concentratie op de eigen gevoelens door beter te luisteren, te kijken en te ruiken.
Als derde is zen-meditatie aan de orde. Het doel van deze techniek is om de persoon te leren het diepere bewustzijn vast te houden. Tijdens deze fase is de ademhaling van groot belang.

Ademhaling

Door de zenmeditatie goed toe te passen, kan de sofrologie behandeling naar het volgende niveau getild worden. Het verbeteren en verdiepen van de ademhaling kan tot ultieme ontspanning leiden. De sofrologie bevrijdt mensen van allerlei blokkades door middel van verschillende ademhalingstechnieken:
De buikademhaling: De middenrif- en buikademhaling. En de volledige ademhaling

Visualisatie

Is de persoon in staat om volledig in een staat van dieper bewustzijn te treden door de oefeningen in het dagelijks leven te integreren, dan is visualisatie nog een stapje verder. Gedachten en voorstellingen worden daarbij in de Sofrologie gebruikt om negatieve emoties en ervaringen om te zetten in positieve. Je bent dan in staat om volledig de controle te hebben over hoe je met negatieve zaken uit het verleden en het heden omgaat en hoe je er zelfs je voordeel mee kan doen.

Voor wie is Sofrologie geschikt?

Een Sofrologiesessie kent 5 stadia.

Lees hier meer over, wanneer u op button klikt krijgt u meer informatie over de verloop van de oefeningen en de sessies. Een document met veel info.
Vergeet je niet aan te melden.

Thea Hopmans
Uw Docent

Benieuwd hoeveel tevreden cliënten u voor gingen? Lees de referenties die zij over ons schreven op onze website en laat u overtuigen.

"Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvaten aangereikt voor een andere stijl van leven"

Persoonlijk advies of vragen?

Leuk dat jij je wilt aanmelden voor de Sofrologie ‘Leven in je lijf’ training Selfcare tegen stress en andere herkenbare signalen die op 6 oktober 2020 van start gaat. Volg de stappen hiernaast en schrijf je in

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30. tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste gratis advies afspraak.

AANGESLOTEN BIJ Beroepsvereniging
CAT

Nov 20, 2019

Virtueel CAT Complementair Aanvullende Therapeuten schild

Het virtuele CAT-schild is onderdeel van de aansluiting bij CAT. Met dit schild geef je een duidelijk signaal van professionaliteit af aan bezoekers van de website van je praktijk. Het schild kun je plaatsen op je website. Alleen level 3 en 5 kunnen het (blauwe) CAT complementair schild voeren. Dit betekend dat zij naast CAT-kwaliteitsstandaarden van CAT ook voldoen aan de eisen van zorgverzekeraars.

CAT  COLLECTIEF ALTERNATIEVE THERAPEUTEN

CAT therapeuten nr. CM 3603-22-04-20
Jaarlicentie 2020 Erkend  Therapeut – level 4