Thea Hopmans

Sofrologie – Leven in je lijf

Algemene informatie

In de vakantie maanden

Data: juli - augustus en september

  • 14, 21, 28 juli
  • 4, 11, 18, 25 augustus
  • 1, 8, 15 september

Kosten

10 bijeenkomsten: € 130,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)

5 bijeenkomsten: € 75,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)

  • Om verzekerd te zijn van een cursusplaats:

Of over te maken op bankrekening: NL57 RABO 03462309 26
MAB Ratelband Pit Praktijk voor Psychotherapie

Locatie

  • Dinsdagochtend 9:30 - 11:00
  • Acacialaan 1-01, Goirle 5051 ZX max 4 personen. Bij meer dan 4 personen gaan we naar Den Deel
  • Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL. max 7 personen
  • 06 2520 2048

Bij aanmelding

Ga naar contact vul de gevraagde gegevens in en bij bericht maakt een keuze uit;  5 of 10 lessen.

Ontvangt u van ons een bevestiging en tevens een uitnodiging met aanvullend een factuur.

Mocht u geïnteresseerd zijn ga naar  meld je aan hieronder. 

Initiatielessen

Voor beginners: een uitstekende manier om stress, slapeloosheid en spanning aan te pakken

Een kennismaking met Sofrologie de eerste beginselen van een tak van de wetenschap, kunst of vaardigheid.

De initiatiecursus bestaat uit een korte reeks van 10 lessen die 1:30 uur duren. De filosofie van waaruit we starten is erg belangrijk, de beleving staat centraal en de impact op je bewustzijn is meteen voelbaar.

(De eerste 5 lessen is de basis, de vervolgende 5 lessen zijn een aanvulling wat tevens een basis legt voor de start van de opleiding Sofrologie, zie verder op de site)  

De lessen bevatten eenvoudige technieken die onmiddellijk werken tegen stress, slapeloosheid en spanning. We starten met de basis relaxatie en ik geef je de allereerste Sofrologie begrippen mee.

Tijdens de lessen geven we rustige concentratieoefeningen en zachte bewegingen waarmee je je hele lichaam losmaakt. Je spieren ontspannen zich, je maakt je hoofd leeg, je wordt rustiger en je ademt dieper. In deze bewuste modus krijg je tips om je natuurlijke ademritme als innerlijke kracht te gebruiken.

Als je rustig zit na een techniek en je wacht …dan verschijnt langzaam het effect van de oefening in het lichaam, je doorvoeld het zonder interpretatie . Het gebeurt allemaal zonder te forceren. De veranderingen die je bewustzijn ‘integreert’ hebben positieve gevolgen op je lichaam en geest. Wil je weten wat Sofrologie voor jou kan betekenen? Schrijf je dan snel in

Wat is sofrologie

Sofrologie helpt je met het reduceren van je chronische stress, slapeloosheid en spanningen. Dat voel je al na 4 weken trainen. Vooral overdag tracht je tot rust te komen en onder je grens te blijven. Zo worden harde gewoonten omgebogen tot een nieuwe levensstijl.

Bij Sofrologie staan ook mentale technieken op het programma. Zelfvertrouwen is de mate waarin jij geloofd in je eigen kunnen. Je weet welke sterke en minder sterke kanten je hebt en bent bereid om hier op een goede manier mee om te gaan of om dingen aan te pakken die je graag wilt veranderen. Je geeft duidelijk je grenzen aan, je vertrouwt op jezelf, zegt nee als dit nodig is en je laat je niet zomaar van je stuk brengen.

Klinkt lekker toch, zelfvertrouwen hebben. Maar.. hoe dan?! Niet voor iedereen is deze houding vanzelfsprekend 

Tijdens de lessen komen technieken aan bod om je rituelen te herzien en om je gezondheid te beschermen. En zo verbeter je door consequent te oefenen op 2 maanden tijd de kwaliteit van je leven (stress, spanning en nachtrust) aanzienlijk.  Samen met anderen doorloop je alle technieken en kun je thuis aan de slag. 

"Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvaten aangereikt voor een andere stijl van leven"

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30. tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in, het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.