Thea Hopmans

Sofrologie – Leven in je lijf

Algemene informatie

Dinsdagochtend van 9:30 – 11:15 uur.

Ieder halfjaar, in september en januari, start er een groep voor 10 bijeenkomsten. Voor september de data wordt later bekendgemaakt.

Er is geen les tijdens de schoolvakanties.

Een kennismaking les is mogelijk in overleg. ‘Leven in je lijf’ Start in april 2020:   

Data

  • 7, 14, 21, 28 april
  • 12, 19, 26 mei
  • 02, 09, 16 juni (afsluiting cursus)

Kosten

10 bijeenkomsten: € 150,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)

5 bijeenkomsten: € 75,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)

1 bijeenkomst: € 18,-
(deze te voldoen bij aanvang cursus)

  • Om verzekerd te zijn van een cursusplaats:

Of over te maken op bankrekening: NL57 RABO 03462309 26
MAB Ratelband Pit Praktijk voor Psychotherapie

Locatie

  • Dinsdagochtend 9:30 - 11:15
  • Acacialaan 1-01, Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL
  • max. 10 bijeenkomsten
  • 06 2520 2048

'Leven in je lijf' met sofrologie

Tips om het ‘leven in je lijf te herontdekken

Veel mensen houden regelmatig hun adem in. Spanning wordt opgeslagen in je lijf. Patronen herhalen zich steeds. De CD herhaald steeds hetzelfde liedje. Herken je dit?

Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvaten aangereikt voor een andere stijl van leven, met meer ruimte voor spontaniteit en levendigheid en minder voor alles wat ‘moet’.  ‘Leven in je lijf’ heeft veel te maken met bewustzijn, hoe we de dingen zien en interpreteren, je eigen kracht voelen, je eigen keuzes bepalen. En daarmee is werken vanuit lichaamsbewustzijn een directe weg naar meer energie.

Om dit ‘begrijpen’ en voor elkaar te krijgen zetten wij een divers arsenaal aan oefeningen, opdrachten en theorie in, die gezamenlijk tot doel hebben om de keten van ‘situatie-gedachten-gevoelens en handelen’ echt te zien zoals ze ontstaan. Denken, voelen en doen gaan dus hand in hand op weg naar méér rust méér kracht en méér eigenwaarde. 

‘Leven in je lijf’ met Sofrologie, Energetisch-lichaamswerk, Systemische-opstellingen, Positieve gedragstherapie.

Verschil tussen de basis-

In de basiscursus (de eerste 5 bijeenkomsten) ‘Leven in je lijf’ begeleiden we je bij je eerste onderzoek naar wat de verschillende lichaamssegmenten te vertellen hebben. We helpen je de signalen van je lichaam meer bewust te worden en daar meer expressie aan te geven. De basiscursus omvat een zeer praktische methode van psycho-corporale oefeningen, ondersteund door de theoretische concepten van de Sofrologie. 

en vervolgcursus 'Leven in je lijf'

In de vervolgcursus (de laatste 5 bijeenkomsten)

gaat over de karakterstructuren deel 1 en begeleiden we je op een dieper niveau, door met je te kijken naar hoe de ervaringen in verschillende levensfases invloed hebben gehad op jouw manier van in het leven staan. (Hoe je hebt geleerd je aan te passen, te overleven) Met andere woorden: we gaan kijken naar hoe jouw individuele geschiedenis zich uitgedrukt heeft in je lichaam en je gedrag, en hoe dit van invloed kan zijn in de contacten met anderen. Ondersteund door de levende concepten van systemisch werken

Doel van de vervolgcursus is om je meer zicht te geven in de betekenis van je karakterstructuur om daarmee tegelijkertijd je persoonlijke kwaliteiten en levendigheid meer aan het licht te brengen.

Trainingen voor professionals

Aanvang training september 2020

Voor coaches, trainers, therapeuten, hulpverleners, HR managers, leidinggevenden en intervisiegroepen op verzoek:

Karakterstructuren deel 2
Lichaamsgerichte traumatherapie (Somatic Experiencing)
Invloed van karakter op trauma
Overdracht en Tegenoverdracht
Systemisch werken (in de individuele en of relatie sessie)
Een op maat gemaakte training

"Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvaten aangereikt voor een andere stijl van leven"

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30. tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in, het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.