Thea Hopmans

Donderdag-middag opstelling

Kosten

Aanvrager: opstelling 75 euro
Representant: opstelling 30 euro
Echtparen met één vraag 100 euro
Echtparen met ieder één vraag 140 euro
Wanneer jij een aanvrager opstelling aanmeldt 20 euro

* eventuele begeleider van cliënt neemt kosteloos deel 

Algemene informatie

 • 13:30 - 16:00
 • Bij 6 deelnemers: Praktijk Acacialaan 1-01, 5051 ZX Goirle
 • Bij 7 deelnemers en meer: Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL
 • 6 bijeenkomsten
  (donderdag-middagen)

Data

 • 16-01-2020 - is voorbij
 • 20-02-2020 - is voorbij
 • 19-03-2020 - 3 pl. beschikbaar
 • 23-04-2020 - Corona sluiting
 • 28-05-2020
 • 25-06-2020

De kosten zijn inclusief koffie en thee. Per donderdag-middag kunnen er maximaal 3 vragen worden opgesteld aanmeldingen gaan op volgorde van betaling bij inschrijving.

Donderdag-middag

Wat zijn Familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger
In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan aan jouw vraag of probleem. Of je kunt alleen als representant worden ingezet.

Veilige begeleiding

Wij begeleiden dit proces en zorgen voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling kan maximaal 45 min. bedragen.

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

werkwijze opsteller

Elke opsteller ontwikkeld in de loop van de tijd zijn of haar eigen vorm. In onze werkwijze en visie laten we zoveel mogelijk over aan het systeem en is er volop ruimte voor de inbreng van representant. Als begeleiders “voelen we in” en gebruiken vooral, wat je ook zou kunnen noemen onze intuïtie. In deze werkvorm kan er daarnaast sprake zijn van respectvolle aanraking tussen deelnemers onderling en begeleiders waarbij jij als deelnemer altijd je eigen grenzen bewaakt en aangeeft. In een opstelling is er daarbij natuurlijk geen enkele verplichting om iets te doen of te laten het is juist een vorm waarin je mag voelen wat de opstelling met jou doet en hoe jij je daartoe wil verhouden.

Het 'Pit College biedt u unieke diensten

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in met daarbij de module waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak. 

Afspraak maken

Wil je direct een afspraak maken? Dat kan!

Aanvrager: opstelling 75 euroRepresentant: opstelling 30 euroEchtparen met één vraag 100 euroEchtparen met ieder één vraag 140 euroWanneer jij een aanvrager opstelling aanmeldt 20 euro