Thea Hopmans

Systeempsychologie met familieopstellingen​

Kosten

€ 360,-

Inschrijfgeld: € 30,- (eenmalig)

Algemene informatie

 • Ontvangst: 09:30 uur aanvang: 09:45 tot 16:30 uur
 • Goirle
 • 6 bijeenkomsten
  (zaterdagen)

Data

 • 11-01-2020
 • 25-01-2020
 • 08-02-2020
 • 22-02-2020
 • 07-03-2020
 • 21-03-2020
 • Doorstart (verdieping) september-2020

TIP

Ook is het mogelijk om in te schrijven voor individuele bijeenkomsten.
Gelieve dit aan te geven in het afspraken formulier onderaan deze pagina.

 
Op zoek naar nieuwe inspiratie in je leven?
 

De cursus is zowel voor....

Particulieren als professionals

Waarom ‘helende’ familieopstellingen.

Je zit ergens in vast. Het is tijd om datgene dat jou blokkeert te doorgronden. Het is tijd voor wezenlijke verandering. Start met de training Bevrijd Jezelf en krijg diepe inzichten en antwoorden. Jouw  problemen, gedrag en gewoonten houden jou teveel bezig.

Je wilt van deze ballast af.

Je wilt weten wie je bent en wat er nodig is om in balans te komen. Je wilt weten wat je relatie nodig heeft en wat jullie kinderen nodig hebben.  Je wilt minder zwaarte in je leven, maar je krijgt het niet veranderd. Je wilt geluk, gezondheid en een beter leven. Ontdek wat jou werkelijk tegenhoudt en BEVRIJD JEZELF. Als je het zelf  al had geweten, had je het allang veranderd. Kiezen voor Pit’ professioneel in training is kiezen voor een beter leven. Dat garanderen wij.

Is deze training iets voor jou?

Je wilt wezenlijk veranderen. Je wilt worden wie je bent. Je wilt eindelijk thuiskomen bij jezelf omdat dat geluk en levensenergie geeft. Nu voelt het leven voor jou vaak zwaar. Dat wil jij veranderen. Je wilt een beter leven. En weet dat dat kan. Alleen weet jij nog niet wat daarvoor nodig is, anders had je het al veranderd.

Als je verandering wilt dan is deze workshop ‘Bevrijd jezelf’ met helende familieopstellingen, echt iets voor jou. Wij gaan met jou met volstrekt unieke werkvormen op weg. Je zult veel gaan ervaren. Wij begeleiden je liefdevol, deskundig en persoonlijk naar bewustwording en naar thuiskomen bij jezelf. Praten alleen heeft je tot nu toe niet geholpen. Het is jouw tijd om uit je comfortzone te stappen. Jij realiseert je dat zo doorgaan geen optie meer voor je is. Het is tijd voor jou, mooi mens dat je bent. 

Wat het jou oplevert

Het levert je vrijheid, inspiratie, rust in je hoofd en lijf, zelfvertrouwen en levensenergie op. Je gaat jezelf bevrijden van diepe blokkades en belemmeringen die jou in de greep hebben. Je krijgt diepe inzichten in wat er precies aan de hand is en waarom dit jou overkomt. Waar komt jouw problematiek vandaan en wat er nodig is om dit te gaan doorbreken? Je krijgt diepe inzichten en antwoorden en leert je met jezelf te verbinden. Jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Sterker nog, het wordt alleen maar beter. Dit garanderen wij jou.

Inhoud cursus annex workshop:

In de cursus leer je vertrouwen op je gevoel, op je intuïtie, op dat wat je misschien al je hele leven hebt gevoeld. De cursus Familie-opstellen leert en geeft jou inzicht het vak van opsteller en zet je op een innerlijke reis naar bewustzijn, die jouw leven voorgoed zal veranderen.

Je wordt opsteller, door eerst naar jezelf te kijken en je eigen ontwikkeling aan te gaan. Maar wil je de cursus volgen voor de eigen persoonlijke ontwikkeling ook dan ben je welkom.

Onderdeel: Geschiedenis uit de systeemtheorie
Kort gezegd gaat de systeemtheorie er van uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Ondanks dat we vaak denken dat iemand een vaststaand karakter heeft, zien we mensen zich in verschillende contexten steeds anders gedragen. Ze zijn anders op het werk dan thuis, anders bij hun moeder dan bij hun schoonmoeder en ook weer anders bij hun sportclub dan met hun kinderen. Mensen hebben een groot gedragsrepertoire en schakelen steeds per situatie over op ander gedrag. Mensen zijn dus erg contextgevoelig.

Onderdeel: De taal van het lichaam
Voelen, ervaren en waarnemen in het lichaam zijn kernwoorden tijdens de cursus. Korte stukken theorie wisselen zich af met veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Daarbij werken we met modules.  Naast je systemische persoonlijke ontwikkeling leg je ook de belangrijke basis voor je professie voor als je zelf wilt leren opstellen en/of systemisch gaat coachen. Leren door zelf ervaring

Inhoud cursus: Stap in je kracht

 

Familieopstellingen *) zijn een krachtig middel om inzichten te krijgen. Een andere manier van kijken naar hetzelfde. Natuurlijk kun je met je hoofd allerlei zinnige constructies en oplossingen bedenken voor jouw probleem. En je hoofd is precies wat je niet nodig hebt om de oplossing te vinden. Ons hoofd ‘kiest’ namelijk altijd voor de paadjes, die we al kennen laag.

 

Onderdeel: Uitgangspunt en toepassing
Systeemdenken vereist een holistische kijk op het te bestuderen systeem. Dit wil zeggen dat er niet alleen naar de afzonderlijke deelsystemen gekeken wordt, maar vooral ook naar de manier waarop zij wisselwerking vertonen en naar hun plaats in het geheel.

Onderdeel: Waarnemen
Tijdens deze cursusdag gaan we op een hele nieuwe, eigentijdse en eenvoudige wijze aan de slag met waarnemen. We gaan gebruik maken van ons onderbewuste; onze intuïtie. Dit blijkt een heel krachtige en nauwkeurige bron te zijn waar veel personen en opstellers nog te weinig gebruik van maken.

Inhoud cursus: De drie basis principes
Diepe inzichten in eigen gedrag (en dat van de kinderen)

Een opstelling maakt verborgen dynamieken zichtbaar. Ieder heeft een eigen plek in het systeem volgens een bepaalde ordening. Het herkennen van deze ordening en de balans tussen geven en nemen, die daaruit voortkomt, geeft ruimte en heling.

Contextuele systeemtherapie
Is een therapeutische benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen. De verbondenheid die er is met uw partner, kinderen, ouders, grootouders en andere belangrijke (familie)relaties vormen die ‘context’. Elke hulpvraag wordt vanuit die context benaderd.

Systemisch fenomenologisch waarnemen (zonder- oordeel, feitelijk, met je zintuigen en je intuïtie)
De manier waarop je systeem fenomenologisch waarnemen kan scholen is in eerste instantie bewustwording van de verschillende kanalen, die dit zintuig bevat. Bewustwording van het lijf (lichaamsbewustzijn), het vermogen om in de ruimte, om je heen en binnen jezelf waar te nemen. Een gevoel van ruimtelijk positionering te herkennen. Wij gaan door middel van oefening kleine opstellingen maken, wat een persoonlijke kijk geeft op ons, binnen de context van de cursus.

Inhoud cursus: Bevrijding van de grootste blokkades en ballast

Transformatie
Met opstellingen werken we aan de transformatie van blokkades naar kracht. Door innerlijk werk ervaar je dat je ruimte kunt maken voor je blokkade. Dan wordt die blokkade een soort kwetsbaarheid en voel je naast de pijn ook de kracht. Iets dat leeft, iets dat jou in je hart raakt. Er gaat iets de wereld in.

Psychoanalyse en de Systeemtheorie 
De systeemtheorie gaat juist niet over het individu zelf, maar over het individu in zijn omgeving. Systemisch werken is op de eerste plaats een denkkader: een manier van beschouwen van wat er gebeurt in de relaties tussen mensen. Systemisch werk is een vorm van waarnemen, denken en handelen waarbij de mens wordt bezien in samenhang met zijn systeem en omgeving.

Intuïtie – Intuïtief
Je gaat schilderen vanuit je gevoel. Laat alle eventuele kennis die je hebt over perspectief en compositie maar los. Jouw inspiratie en jouw creativiteit worden opgewekt via een prachtige visualisatie/meditatie. Er is de mogelijkheid om dat wat je op het doek hebt gezet verder uit te werken in een opstelling.

Inhoud cursus: Je relatie is een tunnel

Als je naar een liefdesrelatie kijkt als naar een tunnel, dan begrijp je waarom er zoveel spanning in kan ontstaan. Twee familiesystemen willen er tegelijkertijd doorheen. Ego’s komen in de knel door hun behoefte aan aandacht voor hun pijn, woede, angst of tekort. Alleen liefde en moed creëren ruimte in het samenkomen van twee zielsstromen. Daar kan ware verbinding ontstaan.

Ontwikkeling & inzichten binnen het systeem
Systemische denkkaders en begrippen. Loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke aspecten in de dynamiek van menselijke relaties. Als er ergens iets misgaat tussen mensen dan is het vaak in dit gebied.

Onderdeel: De taal van de relatie

Naast het ervaren via opstellingen, gaan we dieper in op communicatie, een struikelblok in veel relaties. We bieden gerichte contact- en communicatieoefeningen die je samen met je partner of met een representant doet.

Inhoud cursus: Flits thema opstellingen

Deze opleiding Familieopstellingen beschouwen we eigenlijk als het hart van ons werk. Waarom? Omdat je kennis en een ambacht meekrijgt die je zowel in je werk als in je verdere persoonlijke leven kunt blijven toepassen. Het kan een enorme verrijking en verdieping zijn voor de rest van je leven.

Energetische systemische opstelling dag
Als je je doel vindt, je verlangens kent zal je draagkracht toe nemen. 

Wat is waarnemen, wat is voelen, wat is bewustzijn in de context van systemisch werken in opstellingen. Deze dag worden er opstellingen gegeven, iedereen kan een eigen vraag inbrengen.

Thema: je doel, je verlangens, je dromen
Voelen wie je bent en wat je wilt. Je weggestopte gevoelens opzoeken en ze gebruiken als brandstof voor je groei.  Durf jij opnieuw te vertrouwen op je intuïtie? Want dán groei je, leef je jouw diepste verlangens en zie je resultaat op het gebied van eigenliefde, liefde, werk, dromen en inkomen.

Lichaamsbewustzijn ontwikkelen

Wij beschouwen het lichaam als het belangrijkste gereedschap bij het begeleiden van opstellingen. Het lichaam is een enorme bron van informatie. Natuurlijk speelt het cognitieve aspect ook een belangrijke rol, maar over het algemeen krijgt ons hoofd al (meer dan) voldoende aandacht

Certificaat van deelname

De vier modules Algemene psychologie, Psychologie en persoonlijkheid, Ontwikkelings- levensfasepsychologie en Systeempsychologie met opstellingen, rond je los van elkaar af met een theoriegerichte opdracht. Behaal je per onderdeel een voldoende, dan ontvang je het certificaat van deelname voor dat onderdeel.

Wat kunt u er mee?

Meer dan je nu kunt vermoeden: je krijgt diepe inzichten in jezelf en in anderen. Je zult een bruisende cursus ingaan. Dit gaat je veel inspiratie en energie opleveren. Je gaat onderdeel uitmaken van een groep positieve mensen die allemaal vooruit willen.

“Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan."

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in met daarbij de module waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak. Bij inschrijving dient een aanbetaling gedaan te worden van € 30,-.

Betaling in één keerBetaling in termijnen (+ € 30,- op totaalbedrag)

Bijeenkomst 1Bijeenkomst 2Bijeenkomst 3Bijeenkomst 4Bijeenkomst 5Bijeenkomst 6