Thea Hopmans

Zaterdag Familie opstellingen

Kosten

Aanvrager: opstelling 75 euro
Representant: opstelling 40 euro
Echtparen met één vraag 100 euro
Echtparen met ieder één vraag 130 euro
Wanneer jij een aanvrager opstelling aanmeldt 25 euro
*Inclusief lunch, koffie, thee en water.TIP
Het is mogelijk in te schrijven voor individuele bijeenkomsten.
Gelieve dit aan te geven in het afspraken formulier onderaan deze pagina.

Algemene informatie

 • 09:30 - 16:30
 • Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL
 • 6 bijeenkomsten
  (zaterdag, hele dag)

Data

 • 30-05-2020
 • 20-06-2020
 • 18-07-2020
 • September 2020
 • Oktober 2020

Zaterdagen: Thema’s

SYSTEMISCHE – OPSTELLINGEN

Klik een data met het thema aan voor meer informatie….

Inleiding Familie-opstellingen

Deze pagina is bedoeld voor mensen die met een vraag worstelen, waarvan ze het vermoeden hebben dat er patronen vanuit hun achtergrond of andere sociale systemen kunnen meespelen. Of gewoon voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten en een familieopstelling willen meemaken.

Ik hoop dat jij, net als ik, je gegrepen en ontroerd kunt voelen voor de mogelijkheden van systemisch werk en opstellingen, om als één van de vele mogelijkheden om naar het leven, en ook naar de vergankelijkheid, te kijken.
En ik hoop dat je op deze pagina de informatie, de inspiratie of het aanbod kunt vinden dat je verder kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.

Ben je nieuwsgierig naar systemisch werk, of hoe het is om representant te zijn? Of misschien heb je een vraagstuk wat je zelf graag wil inbrengen. Op deze dag maak je kennis met familieopstellingen. We werken met ingebrachte cases en eigen persoonlijke vraagstukken. In een opstelling komen veel thema’s langs. Door het beleven van de opstelling van jezelf of een ander, komt er een proces op gang, waarin verheldering op eigen (onbewuste) vragen kan ontstaan.  

Programma

Na een korte inleiding over hoe systemen werken, wordt er met opstellingen gewerkt. Tijdens het begeleiden van opstellingen zal waar mogelijk en gepast, de interventies hardop geduid worden. Tijdens de workshop kunnen alle ingebrachte cases en persoonlijke vragen behandeld worden.

Dit kun je na het afronden van de workshop:

 • Je hebt nieuwe inzichten in je eigen familieachtergrond
 • Je hebt ervaring opgedaan als representant
 • Je hebt geleerd wat de grondslag van je vraagstuk is
 • Er is een nieuwe beweging in gang gezet
 • Je hebt een eerste indruk en ervaring van systemisch werk

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen.

Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste. Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een opstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk en ingang op de kwestie.

Werkwijze

Elke opsteller ontwikkeld in de loop van de tijd zijn of haar eigen vorm.
In mijn werkwijze en visie laat ik zoveel mogelijk over aan het systeem en is er volop ruimte voor de inbreng van representant. Als begeleider “voel ik in” en gebruik vooral, wat je ook zou kunnen noemen onze intuïtie. In deze werkvorm kan er daarnaast sprake zijn van respectvolle aanraking tussen deelnemers onderling en begeleider waarbij jij als deelnemer altijd je eigen grenzen bewaakt en aangeeft. In een opstelling is er daarbij natuurlijk geen enkele verplichting om iets te doen of te laten het is juist een vorm waarin je mag voelen wat de opstelling met jou doet en hoe jij je daartoe wil verhouden. Thea Hopmans

Als je begrijpt waar de wortel van je patronen ligt, worden ze beter hanteerbaar.

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30. tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in  en ik neem zo snel mogelijk contact met je.

Aanvrager: opstelling 65 euroRepresentant: opstelling 30 euroEchtparen met één vraag 100 euroEchtparen met ieder één vraag 130 euroWanneer jij een aanvrager opstelling aanmeld 25 euro
01-02-202014-03-202018-04-202030-05-202020-06-202018-07-2020