Thea Hopmans

Leerstof opleiding

Beroepsvorming Sofrologie

Meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk en het onderwijs van het beroep van
Sofroloog hebben ons in staat gesteld om complete lesmaterialen te
ontwikkelen met betrekking tot alle vaardigheden van de Sofroloog en de verschillende toepassingsgebieden van de Sofrologie.

De leer- programma’s zijn per thema ontworpen om een echt werkinstrument te hebben die u jarenlang in uw beroepspraktijk kunt gebruiken.

Deze beroepsvormen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

Theorie

Dit is alle kennis met betrekking tot Sofrologie,
maar ook specifieke theoretische bijdragen in de psychologie, fysiologie en met betrekking tot alle punten die op deze pagina worden gepresenteerd.

De theoretische elementen worden telkens gekoppeld aan uw beroepspraktijk.

Sofrologische technieken

Sofrologische technieken en hun varianten worden geoefend en vervolgens bestudeerd. Het zal dan tijdens de training nodig zijn om te trainen om ze te animeren en te implementeren in programma’s die verband houden met de verschillende doelgroepen en toepassingsgebieden

Factoren Sofrologisch

Ze vormen de basis van de ingrediënten die specifiek zijn voor onze school. Vele factoren zijn aanwezig in vele thema’s en toepassingsgebieden: ademhaling, toon en het vermogen om te ontspannen, luisteren naar het lichaam, lichaamsbeeld, emoties, conditionering, de 5 zintuigen, enz.

De thema's en
specifieke doelgroepen

Theoretische, methodologische en technische kennis specifiek voor bepaalde doelgroepen (kinderen, ouderen) en fundamentele thema’s die aanwezig zijn op vele toepassingsgebieden (vitaliteit, stress, zelfvertrouwen, waarden) zullen worden bestudeerd.

Methodologie en toepassingsgebied

Het is essentieel om een werkwijze te integreren die ons in staat stelt om effectieve programma’s te ontwikkelen die ieders vooruitgang respecteren. Hiertoe zullen verschillende gemeenschappelijke toepassingsgebieden worden bestudeerd: werkstress, sport, gezondheid, leren en moederschap.

Pedagogiek, communicatie & relatie helpen

De hele kunst van de Sofroloog is om de mensen die hij begeleidt de acteurs van hun reis te laten zijn. Dit veronderstelt het gebruik van een reeks communicatiemiddelen en pedagogische attitudes die zullen worden aangevuld met werkzaamheden die verband houden met alles wat de hulprelatie met zich meebrengt.

Beroepspraktijk en
communicatie

Wij zullen u voorzien van een reeks modellen (businessplan, communicatiemedia, brieven, intern reglement, anamneseblad) om uw professionele project uit te voeren. U heeft ook een speciaal ontworpen professionele website die u alleen maar hoeft aan te passen.

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Thea Hopmans

Pak de telefoon 06-25202048 of mail info@theahopmans.nl

Kom kennis maken

Wij zijn er voor jou
06-2520-2048