Thea Hopmans

Mayor Sofrologie opleiding 1e jaar

Wil je meer weten?

Wanneer kun je Sofrologie goed gebruiken?

 • als voorbereiding op fysieke of geestelijke prestaties, zoals sportwedstrijden, examens of een moeilijk gesprek;
 • om je concentratie te verhogen en je geheugen te trainen: op school, bij prestatiedruk of om voorstellingen te geven;
 • om moeilijkheden te overwinnen: leren omgaan met stress en emoties leren beheersen op het werk, in je relaties of gezinssituatie;
 • om pijn te verminderen, zoals bij een bevalling of bij de tandarts.
 • Sofrologie hoort niet alleen thuis in de praktijkruimte. Het kan evengoed binnen de bedrijfswereld, in een sportclub of op school. Zo passen veel topsporters Sofrologie toe om hun sportprestaties te verhogen.

Ontmanteling van afweer

Met behulp en ondersteuning van Sofrologie

ontmantel je het mechanisme van innerlijke stress, het negatief denken en de ondermijning van een negatief zelfbeeld, het verlicht de spanning. Dankzij het fijne werk met je lichaam vervang je giftige gedachten door positieve visie op het leven en op de toekomst. Hiervoor vind je tijdens de opleiding, therapie en cursussen praktische oefeningen en een goed onderbouwde wetenschappelijke verklaring. Je kunt met je problemen (depressie, burn-out, etc..) waar je tegen aanloopt naar het verleden gaan maar dan koppel je het probleem aan het verleden maar in het nu daar ligt de oplossing voor een gezonder leven.

Sofrologie 1e jaar

Een Sofroloog is iemand die in de praktijk personen individueel of in groep begeleidt om hen te leren hun capaciteiten te optimaliseren en/of om zich te leren aanpassen aan de verschillende situaties waarmee ze worden geconfronteerd in hun leven.

Met het oog op een relatie van medewerking en vertrouwen, beroept zij zich op de praktijk en de theorie van de Sofrologie, gericht op het concept van het bewustzijn.

Het onderricht tot Mayor Sofroloog wordt in Nederland sinds 2020 gewaarborgd door Sofromay en is de enige opleiding voor Mayordiaanse Sofrologie.

Sofro - de koers naar gezondheid

De basisopleiding omvat een zeer praktische methode van psycho-corporale oefeningen, ondersteund door de theoretische concepten van de Sofrologie. Deze opleiding wordt onderwezen in Goirle (5 min. van Tilburg)

DE SOFROLOGIE HEEFT:
DRIE BELANGRIJKE PRINCIPES 

1. Het lichaamsschema als beleefde realiteit
De Sofrologie laat een gelijktijdige waarneming en integratie toe van ons lichaamsschema op de drie essentiële niveau’s van ons bewustzijn ;
op het fysiologisch – organisch niveau
op het affectief – emotioneel – sensitief niveau
op het psychisch – intellectueel niveau

 • 2. Principe van het positief handelen
  Iedere positieve stimulatie op gelijk welk deel van het bewustzijn heeft een positieve invloed op de totaliteit van het ‘zijn’. De toepassing van het principe laat toe te evolueren naar meer welzijn.
 • 3. Principe van de objectieve realiteit
  De Sofroloog is zich bewust van de realiteit van zijn cliënt (leerling). Hij is een professioneel persoon bewust van zichzelf en van zijn verantwoordelijkheid.

Jij bent nodig!

Jouw pad is uniek. Het is een proces van zelfontdekking die ontstaat door de bijzonderheid en eenvoud van de opleiding.
Door te leren middels oefeningen en de aangereikte leerstof, met de wijsheid van het lichaam en bewustzijn van de geest, kun je je eigen intuïtie aanboren en met je onbeperkte kracht een helende energie ontgrendelen, wat jij weer kunt doorgeven aan personen in jouw vak-werkgebied.

Het is nooit te laat om te worden wie je werkelijk bent en wat jij graag wilt doorgeven.
Ik ga graag met jou mee tijdens deze waardevolle en bijzondere opleiding.

Bezoek de website met de volledige informatie over deze geweldige Sofrologie opleiding die in september van start zal gaan.  www.theahopmans.nl

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in, het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.