Thea Hopmans

Mayor Sofrologie opleiding Nederland

MAYOR SOFROLOGIE

Pit College biedt een volledige opleiding in het beroep van sofroloog in twee cycli, de basiscyclus en de graduatie cyclus.

Het beroep van sofroloog is booming voor meerdere jaren. Deze ontwikkeling is voornamelijk te danken aan de groeiende belangstelling voor complementaire methoden. Geconfronteerd met de groeiende vraag van een bevolking op zoek naar welzijn, heeft het beroep een plaats voor zichzelf gemaakt onder alle beroepen van welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe word je sofroloog? Pit college legt in detail uit hoe het gaat om dit beroep van de toekomst.

Ontstaan: Sofrologie wetenschap van het bewustzijn

Sofrologie is een wetenschap van het bewustzijn, een levenskunst en een filosofie. De van oorsprong Griekse term betekent spirituele vrede, gematigdheid, rust. In de dialogen van Plato is al sprake van Sofrologie. Mayor Sofrologie deze opleiding promoot de studie van het menselijk bewustzijn en de waarden van de existentie met eigen en orginele technieken wordt ook als aanduiding gebruikt voor een ontspanningsmethode met eenvoudige en praktische oefeningen.
De term MAYOR staat voor? klik op de button

Doelgroep studenten

Zelfstandigen en medewerkers in de gezondheids-, welzijns- en onderwijssector: medici, paramedici, coachen, verpleegkundigen, psychologen, (ortho-)pedagogen, maatschappelijk werkers, psychotherapeuten, docenten, onderwijzers…

Deze opleiding stelt u in staat om alle vaardigheden te verwerven die nodig zijn om te oefenen in een professioneel beroep of binnen een professionele structuur (Praktijk, bedrijf, gezondheidscentrum, sportclubs, bejaardentehuis, scholen..).

De fundamentele (basis) cyclus

Deze eerste cyclus, die 12 maanden duurt, bestaat uit 9 – 2-daagse cursussen. van zaterdag tot en met  zondag. (zie kalender voor datums, tijd, lokactie) Praktische informatie link.
Intervisie : In overleg wordt besproken welke avond of dagdeel. 

De basiscyclus heeft tot doel alle basisvaardigheden te integreren die nodig zijn voor de beroepspraktijk van Sofrologie. Naast theoretisch en technisch onderwijs, bevat het een originele werkwijze (de Sofrologische methode met toepassingen van systemisch werk, fenomenologie en psychologie), specifiek voor ons college, die de basismethode van dynamische ontspanning aanvult en versterkt. Het is een essentiële troef voor het professionele succes van onze studenten.

Sofroloog worden? Dat kan!

Een sofroloog is iemand die in de praktijk personen individueel of in groep begeleidt om hen te leren hun capaciteiten te optimaliseren en/of om zich te leren aanpassen aan de verschillende situaties waarmee ze worden geconfronteerd in hun leven.

Met het oog op een relatie van medewerking en vertrouwen, beroept zij zich op de praktijk en de theorie van de Sofrologie, gericht op het concept van het bewustzijn.

Het onderricht tot Mayor Sofroloog wordt in Nederland sinds 2020 gewaarborgd door Sofromay en is de enige opleiding voor Mayordiaanse Sofrologie.

Sofrologie wordt vandaag gedefinieerd als:

“een reeks theorieën, technieken en methoden gemaakt om een wetenschappelijke studie geïnspireerd door fenomenologie en gespecialiseerd in de studie en ontwikkeling van het menselijk bewustzijn te vormen.”

Beroep van sofroloog

Er zijn vele manieren om te werken in sofrologie, afhankelijk van iemands smaak (kindertijd, sport, moederschap, sociale, of in een algemene context van persoonlijke ontwikkeling), en de grootte van iemands project, zoals:

  1. Voltooi uw huidige professionele activiteit, bijvoorbeeld als u fysiotherapeut, trainer, sportcoach, muziektherapeut, enz.
  2. Betrokken zijn bij bestaande structuren (of praktijk thuis): verenigingshuizen, bejaardentehuizen, thalasso therapiecentra, beroepsopleidingsorganisaties, enz.
  3. Open een praktijk (individuele sessies en/of groep) in een bestaande structuur: medisch centrum, fitnesscentrum, enz.).
  4. Open een onafhankelijke praktijk of centrum (individuele sessies en/of groep) die u niet belet om tegelijkertijd betrokken te raken bij andere structuren.

Een Sofroloog

Een sofroloog is een professional in wellness, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Hij\zij is opgeleid om de cliënten te helpen bepaalde levensproblemen te beheersen, zich fysiek en moreel goed te voelen, te floreren in alle aspecten van hun leven of om hun potentieel en effectiviteit te ontwikkelen.

Het is een spannend beroep waar de grootste voldoening van de sofroloog is om bij te dragen aan de verwezenlijking van de mensen die hij begeleidt.

Een Sofrologiesessie kent 5 stadia.

Wanneer u op info drukt krijgt u meer informatie over de verloop van de oefeningen en de sessies. Een document met veel info.

"SOFROLOGIE: Geef je leven een onuitwisbare impuls"

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Schrijf jezelf in

Praktijk: Acacialaan 1-01 5051 ZX Goirle 
Opleiding locatie, De Deel: Frankische Driehoek 3, 5052 BL Goirle
Cursus locatie: Acacialaan 1-01 5051 ZX Goirle of elders in Goirle

Heb ik je interesse gewekt?
Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op