Thea Hopmans

‘Feel-Healthy’ Psychologie speciaal voor vrouwen​

Kosten

€ 135,-

Inschrijfgeld: € 30,- (eenmalig)

Algemene informatie

 • 09:20 - 11:45
 • Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL
 • 6 bijeenkomsten op vrijdag-morgen

Data

 • 10-01-2020
 • 24-01-2020
 • 07-02-2020
 • 21-02-2020
 • 06-03-2020
 • 20-03-2020

Doorstart vervolg op:

 • nog niet zichtbaar

Ook is het mogelijk om in te schrijven voor individuele bijeenkomsten. Gelieve dit aan te geven in het afspraken formulier onderaan deze pagina.

Psychologie: dring door tot de kern

Waarom doen we wat we doen? Wat zijn onze drijfveren? Waarom gaat het in de ene relatie soepel en in de andere niet? Hoe beïnvloed je mensen en hoe breng ik mezelf en andere tot nieuwe inzichten? 

Zijn dit vragen die jou interesseren en wil jij graag mensen helpen hier antwoorden op te vinden?

Een cursus bij Pit College is dan een mooie opstap naar een carrière waarin jij écht iets kunt betekenen voor jezelf en anderen. 

De PIT College ‘Feel-Healthy Psychologie is een krachtige cursus die 6 maal om de 14 dagen op vrijdagmorgen plaats vindt.

De cursus staat voor psychologische en persoonlijke ontwikkeling en groei. Het programma Levensenergie vormt het fundament van onze PIT ‘Feel-Healthy’ Methodiek. 

 

De zes vrijdagochtenden zijn een ontdekkingsreis naar zichzelf, het eigen functioneren en de vele gezonde mogelijkheden. Cursisten leren op concrete en realistische wijze hun levensenergie in balans te brengen, hun grenzen te verleggen en uit hun comfortzone te komen. Daarom is de PIT Methodiek geschikt voor mensen die veranderprocessen willen aanbrengen in hun bestaan.

De PIT Methodiek zal procesmatig verlopen en wordt gegeven op een comfortabele accommodatie gelegen,in Goirle (Tilburg).

Psychologie en persoonlijke ontwikkeling zijn als het ware in deze cursus versmolten. Deze cursus is speciaal bedoeld voor vrouwen.

Een interessant programma

Levensenergie ontsluit de verborgen krachten van je emoties:

In elk van ons zit een flinke dosis levenskracht. Een hoeveelheid energie die het ons mogelijk maakt te bestaan, ons voort te planten, bergen te verzetten, vol zelfvertrouwen in het leven te staan en gezond te zijn van lichaam en geest. Toch werpen we zelf de blokkades op die de energie verhinderen vrij te komen. We zitten ons eigen welzijn in de weg en tegelijk is het zo eenvoudig om daar verandering in te brengen.

Psychologie: Wat is het bewustzijn?
Het bewustzijn is de basis van alle ervaringen. Deze bewering is de enige conclusie die we kunnen trekken als we het hebben over ‘het bewustzijn’. Door het bewustzijn weten we wat we weten en we doen wat we doen dankzij datzelfde bewustzijn. Het bewustzijn is namelijk niet hetzelfde als de waarneming.

Bewustzijn is veel meer dan dat
We weten dat we via het bewustzijn toestanden als gedachten, hoop, vrees, verlangen en dromen verwerken. Door slaap, voeding, drugs en meditatie kan het bewustzijn worden beïnvloed. De vraag naar de essentie van het bewustzijn blijft echter onbeantwoord.

Intuïtieve ontwikkeling: De kracht van wensen
In dit cursus deel leer je om vanuit je wensen naar je leven te kijken. Dit is iets anders dan het formuleren van doelen. Wensen zijn krachtiger en komen dichter bij de kern van wie je bent. Wat wil je écht? En waarom wil je dat? Wat zal het je (uiteindelijk) geven? Hoe zul je je voelen als je het hebt? Je formuleert haalbare wensen en maakt een eerste plan om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Je zult merken dat deze eerste stap essentieel is om inzicht te krijgen om je leven te kunnen veranderen. 

Psychologie: Universele basis emoties
Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Emoties zijn subjectieve gevoelens, en gaan samen met lichamelijke reacties en gezichtsuitdrukkingen en gedrag.

In biologische zin kan men een emotie ook definiëren als een reactie van onze hersenen op een affectieve prikkel. Dit komt zowel bij mensen als dieren vrijwel automatisch tot uiting in een bepaald patroon van gedrag (bijvoorbeeld vluchten of toenadering) en fysiologische reacties. Het gevoelkan dan gezien worden als een speciale uiting of vorm van emoties die typisch is voor mensen, namelijk de bewuste beleving, of mentale reflectie van een emotie.

Intuïtieve ontwikkeling: Tips voor het omgaan met emoties
In deze oefening kijken we naar een onderwerp of een probleem waar we mee worstelen. Vervolgens gaan we waarnemen wat dit in ons lichaam teweegbrengt. We gaan er eerst op inzoomen en vervolgens gaan we op zoek naar een woord dat bij het huidige levende gevoel in ons lichaam past. We blijven bij het levende gevoel in ons lichaam en zien of er iets in het gevoel verandert. Het is niet de bedoeling om het gevoel ‘opgelost’ of weg te krijgen, maar om het toe te laten en aandacht te geven. Ben jij er ook bij? Schrijf je in.

Psychologie: Zelfkennis en het rechtvaardigen van het eigen handelen
Je kijkt in deze cursus naar de verschillende manieren om zelfkennis op te doen, en hoe mensen hun eigen handelen rechtvaardigen. Je verdiept je in zelfdefinitie, introspectie, het Zelfverwezenlijkingbegrijpen van emoties, cognitieve dissonantie, zelfdiscrepantie en zelfbevestiging.

Verdiepen – Herkennen
Er wordt via documentatie, deze worden aangereikt in de cursus, uitleg gegeven over de inhoud van de schuingedrukte woorden om verder klassikaal te worden behandeld.

Persoonlijke ontwikkeling
U krijgt lees en schrijfopdrachten rond de thema’s en die we gezamenlijk uitwerken via oefeningen wat past bij de groep op dat moment. Via systemische opdrachten gaan we aan het werk wat veel inzichten en verheldering meebrengt.

Psychologie:
Cognitieve gedragstherapie; invloed van je gedachten (cognities) op je gedrag. Deze handeling gaat ervan uit dat hoe je denkt, bepaalt hoe je je voelt. Je gevoelens hebben vervolgens weer invloed op je gedrag.

Denken gaat vaak snel en onbewust
We denken eigenlijk de hele dag door, zonder dat we deze ‘gedachten’ bewust opmerken. Toch hebben deze onbewuste gedachten een sterke invloed op ons gevoelsleven. Vaak wordt ons gevoel bepaald door herinneringen van vroeger, fantasieën, en door opvattingen over bepaalde dingen. Ook je zelfbeeld is van invloed op je cognities.

Persoonlijke ontwikkeling
Hoe denken we? Samen onderzoeken we op een systemische manier de invloed en het belang van ons denken, gedrag en gevoel, we onderzoeken ben jij de schepper of het slachtoffer of anders.

Denken als een schepper
‘De schepper’, is creatief en denkt in oplossingen en in mogelijkheden.

Denken als een slachtoffer
Slachtoffers zijn probleemdenkers. Zij denken dat de wereld tegen hun is, in hun ogen is het ‘altijd’…meer weten kom naar deze cursusdag.

Psychologie: Groep en Familiaire dynamieken
Groepscodes: werk – school – familie (gezin)

In elke groep ontstaan zogeheten groepscodes. Ongeschreven regels over hoe men zich gedraagt. Hoe kleed je jezelf? Hoe praten we? Wat vinden we belangrijk? En zo ontstaan ook taboes. In bepaalde bedrijven is het not-done om te zeggen dat je er even doorheen zit. In bijvoorbeeld zorg en onderwijs zien we dat duidelijke feedback geven lastig is.

Groepscodes: familiesysteem
Ook een familiesysteem kent zijn groeps-(familie)codes, denk aan loyaliteit en betrokkenheid aan het systeem. Het familiesysteem waarin jij geboren bent, je blijft heel je leven lid van dat systeem, of je wilt of niet. In een organisatie heb je een keuze je kunt uit het systeem stappen of je blijft.

Persoonlijke ontwikkeling
Gezonde groepsdynamiek

Als een team-gezin een groep is die gezond functioneert moet er sprake zijn van psychologische veiligheid. Een organisatie of familiesysteem waar mensen goed in hun vel zitten, boekt gezonde resultaten. In een gezonde dynamiek is er sprake van balans.

Balans in ruimte geven en nemen, balans in hard en zacht. Dus er is aandacht voor taak en relatie. Dit hangt af van de fase waar de groep in zit. Deze psychologische inzichten komen we elke dag tegen, in de cursus wordt het nog eens belicht en via oefeningen doorgenomen.

Methodologie:
Systemisch – cognitie en gedrag – psycho-energetisch

Tenslotte maak je kennis met de methodologie: Je bekijkt de verschillende soorten onderzoek en de uitvoering daarvan. Je leert meer over de drie methodes. Wat past bij de (je) vraag of de vraag cliënt. Kijk op eigen waarneming en wat is het doel of verlangen.

Man – Vrouw en relaties
Inleiding

Er is een groot verlangen om een harts-verbinding aan te gaan met een partner en een vervullende relatie te hebben. We willen ons geliefd voelen en we willen liefde geven.

Persoonlijke ontwikkeling
In de cursus gaan we de drie methodes bestuderen, we gebruiken hiervoor het thema man vrouw en relaties. We gaan samen op onderzoek uit, je krijgt over deze onderwerpen documentatie mee naar huis om alles nog eens op een rijtje te zetten.

– Dynamieken en verstrikkingen in partnerrelaties
– Universele wetmatigheden bij partnerrelaties
– De juiste partner
– In de eigen sekse geworteld, sekse-identiteit

Om je volledig te kunnen focussen op jouw ontwikkeling – schrijf nu in

Nog niet overtuigd?

Met de cursus, de workshops en opleidingen hebben we al honderden mensen als jij verder geholpen. En vele -vele professionals opgeleid om de kracht van de cursus zelf toe te passen. Wees welkom

 Lees meer: 

 • Psychologie: Wat je nodig hebt om succesvol te zijn

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in met daarbij de module waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak. Bij inschrijving dient een aanbetaling gedaan te worden van € 30,-.


Betaling in één keerBetaling in termijnen (+ € 30,- op totaalbedrag)

Bijeenkomst 1Bijeenkomst 2Bijeenkomst 3Bijeenkomst 4Bijeenkomst 5Bijeenkomst 6