Thea Hopmans

Ontwikkelings en Levensfase Psychologie​

Kosten

€ 160,-

Inschrijfgeld: € 30,- (eenmalig)

Algemene informatie

 • 19:30 - 22:00
 • Wijkcentrum Den Deel te Goirle Frankische Driehoek 3, 5052 BL
 • 6 bijeenkomsten
  (dinsdag-avonden)

Data

 • 07-04-2020
 • 21-04-2020
 • 05-05-2020
 • 19-05-2020
 • 02-06-2020
 • 16-06-2020

Ook is het mogelijk om in te schrijven voor individuele bijeenkomsten. Gelieve dit aan te geven in het afspraken formulier onderaan deze pagina.

Psychologie van sociaal gedrag

Psychologie behoort, net als veel andere woorden, tot onze dagelijkse woordenschat. Maar wat is psychologie eigenlijk?

Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd ‘Waarom zou je dat doen?’ of gedacht ‘Dat zou ik nooit doen’. In deze cursus leert u meer over het gedrag van mensen. Gedrag van individuen, gedrag in groepen en gedrag onder druk. Verschillende experimenten en psychologische principes komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan mentale aandoeningen, illusies, de invloed van taal, koopgedrag, reclame, geld en communicatie.

Ook wordt er gekeken naar de rol van psychologie bij verschillende gebeurtenissen uit het verleden. Welke psychologische aspecten droegen bijvoorbeeld bij aan de gebeurtenissen tijdens onze kinderjaren en opvoeding, rampen met grote gevolgen? Na het volgen van deze cursus heeft u bij elke sociale gelegenheid een interessant gespreksonderwerp paraat. 

“Ik maak mijn lessen daarom altijd interactief en laat mensen zien hoe ze de theorie aan de praktijk kunnen koppelen.”

Avond College

Dat betekent dat alle 3 de modules (lessen) ’s avonds plaatsvinden, waardoor je de cursus kan combineren met een job en/of een gezin. Natuurlijk kunt u kiezen voor 1 of 2 of alle 3 modules

Ontwikkeling persoonlijkheid
Persoonlijkheidstheorie vormt het hart van de psychologie. De persoonlijkheidsontwikkeling gaat je hele leven door. We doorlopen de fases en de daarbij behorende processen.

Sociale ontwikkeling
Kenmerkend voor de sociale psychologie is dat men menselijk gedrag doorgaans niet verklaart vanuit de persoon, maar vanuit de sociale context. Het gedrag van vrienden en familie, collega’s, heersende culturele normen en media hebben een enorme invloed op mensen.

Ontwikkeling intellect en moraliteit
Het gebied van de persoonlijke ontwikkeling(intellect) betreft alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talenten potentieel.

De morele ontwikkeling is de ontwikkeling van wat we goed en verkeerd vinden, van waarden en normen.

Zelfbeeld – Zelfbewustzijn
Een zelfbeeldis de manier waarop iemand naar zichzelf kijkt, ofwel het beeld dat iemand van zichzelf heeft. Het wordt beïnvloed door de omgeving.

Zelfbewustzijnis de beleving van de eigen identiteit, dus van wiewij zijn en watwij doen, denken, voelen of hebben meegemaakt.

Levensloop van de mens
Levenslooppsychologie kijkt naar veranderingen die een mens in de loop van zijn leven doormaakt niet onder te brengen in een uniform, algemeen patroon.

Casus: eigen inbreng
Casus is een voorval die je meemaakt in je persoonlijke of werkomgeving en je door middel van tips en interacties samen naar kunt kijken.

Communicatie: waarnemen en interpreteren

Communiceren is een van de sociale vaardigheden die elk mens vanaf de geboorte meekrijgt. Vaak zijn dit zulke automatische processen, dat we er niet bewust bij nadenken. Vaak denken we niet echt na of wat we zeggen wel duidelijk overkomt; of dat we wat we gehoord hebben wel duidelijk begrepen hebben. In de cursus gaan we hier uitgebreid op in.

Psychologie: Als iets je niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan

Vul hieronder je gegevens in met daarbij de module waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak. Bij inschrijving dient een aanbetaling gedaan te worden van € 30,-.


Betaling in één keerBetaling in termijnen (+ € 30,- op totaalbedrag)

Bijeenkomst 1Bijeenkomst 2Bijeenkomst 3Bijeenkomst 4Bijeenkomst 5Bijeenkomst 6