Thea Hopmans

Praktijk: Rouw & Verlies

Afscheid bespreekbaar maken

Praktijk Rouw en Verlies:

Een aanstaand overlijden en verlies is verdrietig, maar zolang de tijd er nog is, is er ook de kans om het er samen nog over te hebben. Dit is niet altijd makkelijk, maar veel mensen vinden het uiteindelijk toch fijn als ze deze drempel hebben genomen. 

Als begeleider (Psychotherapeut en Coach) help ik je graag om dit gesprek aan te gaan.

Verlies en binding horen bij elkaar

Verlies en binding kunt u nooit los van elkaar zien. Verlies staat aan de ene kant en aan de andere kant staat binding. Pas als u ergens mee verbonden bent en dit verliest, kunt u rouw ervaren over het verlies. Dat kan een overlijden zijn maar….. We verliezen niet alleen mensen, lees verder onder het kopje Rouw & Verlies bij verlies.

In 2020 verzorg ik bijeenkomsten Rouw & Verlies
Het gaat over omgaan met een verlies in de breedste zin van het woord. Natuurlijk komt het overlijden van een dierbare aan bod. Maar we kijken ook naar andere vormen van rouw en verlies. Zoals het verlies van lichamelijke gezondheid waar veel ouderen en (ernstig) zieke mensen mee te maken krijgen. De impact van een (echt)scheiding. Want als je relatie op de klippen loopt voelt dat soms ook als rouwen. En wat als je afscheid moet nemen van je kinderwens? Ook in sociale en materiële zin: verlies van werk, faillissement en nog veel meer. Lees onder het kopje. Bijeenkomsten Rouw & Verlies
 

Neem de tijd en geef jezelf de ruimte om te rouwen op een manier die voor jou goed voelt. Loop je vast in je rouwproces of leidt het rouwen tot grotere klachten? Durf dan tijdig om hulp te vragen.

Praat over...

Overlijden

Wanneer iemand die nabij is overlijdt of ongeneeslijk ziek is veranderd je leven en de manier waarop je het leven ervaart ingrijpend. Praktijk Pit’ Thea Hopmans biedt ondersteuning en begeleiding aan jongeren, volwassenen, (echt)paren en gezinnen voor en na het overlijden van een dierbare.

Scheiding

Een (echt)scheiding gooit je hele leven op zijn kop. Of je nu zelf voor een scheiding hebt gekozen of dat het je is overkomen. De verwarring, de ontgoocheling die een scheiding met zich meebrengt blijft hetzelfde. Praktijk Pit’ biedt begeleiding en ondersteuning bij rouw na scheiding.

Verlies

Dromen in duigen. Verlies van baan, gezondheid of verlies van financiële zekerheid. Iedere grote verandering in je leven kent een rouwproces. En uiteindelijk moet je met dat wat veranderd is weer verder. Soms is dat te rouw, te veel, te verwarrend, dan lukt dat niet alleen. Praktijk Pit’ Thea Hopmans neemt met jou de tijd om het te verwerken en weer perspectief te zien.

Verlies door zelfdoding

Zelfdoding is een vorm van overlijden die een specifieke aandacht vereist. Nabestaanden blijven vaak met veel vragen achter. Verdriet, boosheid, schaamte, er zijn allerlei rouwgevoelens die intens naar boven kunnen komen.  Het is een situatie die ons leven overhoophaalt, en vaak wordt er gezocht naar een verklaring.

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.