Thea Hopmans

Sofrologie opleiding

Sofrologie: tot onze spijt.....

Tot onze spijt staat de opleiding even stil, deze beslissing doet mij zeer. In de Corona tijd is het helaas niet anders. Wanneer de omstandigheden weer wat gunstiger worden hervatten we de opleiding. Tijdens de lessen is er geen fysiek contact en de ruimte is 1.5 meter, toch nu vele besmet zijn is het een pas op de plaats. 

Wel kan ik Sofrologie ‘Leven in je lijf’ groep online aanbieden. Ik zie dat als een voorbereiding op de opleiding ‘Leven in je lijf online hiervoor worden certificaten afgegeven op het eind van de sessies. Wanneer je besluit om de opleiding op te pakken worden de kosten die gemaakt zijn als voorbereiding, van de betaling opleiding met 50% afgetrokken. Je ziet we laten je niet in de steek, wel ziet het er even anders uit.

Ik heb een klein vermoeden dat de opleiding januari 2021 weer van start kan gaan. Ik HOOP, jullie worden geïnformeerd hierover.

Praktische informatie

Praktijk voor Psychotherapie, Sofrologie en Systemisch werken 
Adres: Acacialaan 1-01

         5051 ZX Goirle
Adres opleiding: Praktijk voor fysiotherapie Huijkelom Frankische Driehoek 16, 5052 BL

College dagen:                 zaterdag en zondag
 jaar 2020  

10/10 – 11/10
07/11 – 08/11 
12/12 – 13/12
16/01 – 17/01                   jaar 2021
13/02 – 14/02
13/03 – 14/03
17/04 – 18/04
15/05 – 16/05
12/06 – 13/06                   
examen-les-dagen afronding 1e jaar

Dag indeling:
Zaterdag van:  10:00 tot 17:00 uur
Zondag    van:  10:00 tot 16:00 uur

Vijf intervisiebijeenkomsten 

De intervisie bestaat uit vijf intervisiebijeenkomsten van 3 uur die over een jaar worden verdeeld. Een intervisiebijeenkomst wordt, indien gewenst, ingevuld op basis van de vragen die er bij jou en je collega-teamcoaches leven. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op je leervraag, vragen we je om een actieve bijdrage te leveren aan de vormgeving van de bijeenkomsten.  ‘De opleiding’  ondersteunt dit proces.

Aantal cursisten: max: 12

Er wordt rekening gehouden met corona en de aantal opleiding plaatsen. Wij gaan uit van 12 maar zijn flexibel genoeg om naar 8 plaatsen te gaan wat beide mogelijk is in de ruimte.

Opschrijfmogelijkheden
Map,    pen,    papier,

Attributen les
oprol soort yoga – ontspannings mat
Dekentje (fleece) bv
Naar behoefte een kussentje.

Collegebijdrage: 1850,-.  euro per collegejaar.
Het is mogelijk dit bedrag in termijnen van 10 maanden te betalen, dan is het bedrag per maand € 190,-. Er wordt geen BTW berekend.

Zakelijke betaling 2100,-. euro.
Het is mogelijk dit bedrag in 3 termijnen te betalen. 

Bij betaling ineens;  u krijgt een korting van € 50.00.

Wanneer je een les om bijzondere reden niet kunt volgen is het bespreekbaar om deze in te halen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. 
Let op: een les inhalen is geen recht wel een mogelijkheid.

Klik de plusjes aan en u ziet de gevraagde informatie:

Bent u geïnteresseerd meld je aan.

Opleiding Sofrologie 1e jaars

Gedurende de opleiding Sofrologie ontwikkel je competenties waarmee je een gezonde ontwikkeling van cliënten kunt stimuleren en krijg je handvatten aangereikt om problemen van sociale, emotionele, psychische, psychosomatische en relationele aard adequaat aan te pakken.

Sofrologie is een therapievorm met unieke mogelijkheden, gericht op het ondersteunen van volwassenen en jongeren met problemen en klachten van uiteenlopende aard. Tijdens de training vormen onbewuste processen een belangrijk hulpmiddel bij het activeren van innerlijke hulpbronnen en het realiseren van gezonde oplossingen door middel van oefeningen 

Over de opleiding

Als je een hbo-mbo opleiding met succes hebt afgerond, kun je jouw carrière een extra impuls geven door in te schrijven en onze Sofrologie opleiding te volgen. Een Sofrologie opleiding geeft theoretische en fysische verdieping en bied je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Zo leg je een goede basis voor een succesvolle carrière in het bedrijfsleven op het sociaal, psychologisch, pedagogisch en maatschappelijk werkveld.

Wat is Sofrologie

Sofrologie stelt ons in staat nieuwe bronnen te vinden in onszelf en zorgt ervoor dat we onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Sofrologie is uitgegaan van de observatie en studie van het bewustzijn. Je start vanuit je lichaamservaring en gaandeweg word je je bewust van het verband tussen lichaam en de geest en hoe dit je levenswijze beïnvloed. Het doel van Sofrologie is dan ook om evenwicht te vinden tussen de twee en meer positieve gewoonten te bevorderen.

Professioneel beroep

Deze opleiding stelt u in staat om alle vaardigheden te verwerven die nodig zijn om te oefenen in een professioneel beroep of binnen een professionele structuur (Praktijk, bedrijf, gezondheidscentrum, sportclubs, bejaardentehuis, scholen…) 

De basisopleiding omvat een praktische methode van psycho-corporale oefeningen, ondersteund door de theoretische concepten van de Sofrologie. Deze opleiding wordt onderwezen in Goirle (5 min. van Tilburg)

1e CYCLUS (BASIS)

De Sofrologie streeft naar een mentale en fysieke ontspanning en naar een toestand van harmonie met zichzelf en met de omgeving. Daarbij staat de ontwikkeling van het ‘eigen-besef’ of het lichaamsschema centraal.

De Sofroloog onderhoudt met zijn cliënt (leerling) een relatie van persoon tot persoon. Deze relatie wordt de ‘sofronische alliantie’ genoemd, gebaseerd op respect, oprechtheid en wederzijds vertrouwen. De toepassingen van de Sofroloog zijn niet enkel therapeutisch, maar ook pedagogisch en profylactisch. (VOORZORG)

Een Sofrologiesessie kent 5 stadia.

Wanneer u op KLIK drukt krijgt u meer informatie over de verloop van de oefeningen en de sessies. Een document met veel info.

Vragen beantwoord?

OPLEIDING

OPLEIDING

Mayor Sofrologie opleiding Nederland

Sofrologie is uitgegaan van de observatie en studie van het bewustzijn. Je start vanuit je lichaamservaring en gaandeweg word je je bewust van het verband tussen lichaam en de geest en hoe dit je levenswijze beïnvloed. Het doel van Sofrologie is dan ook om evenwicht te vinden tussen de twee en meer positieve gewoonten te bevorderen.

OPLEIDING

Mayor Sofrologie opleiding 1e jaar

Een Sofroloog is iemand die in de praktijk personen individueel of in groep begeleidt om hen te leren hun capaciteiten te optimaliseren en/of om zich te leren aanpassen aan de verschillende situaties waarmee ze worden geconfronteerd in hun leven. Sofrologie zou tevens een antwoord kunnen zijn op de alsmaar toenemende psychische en mentale problemen bij mensen (STRESS).

Sofrologie is uitgegaan van de observatie en studie van het bewustzijn. Je start vanuit je lichaamservaring en gaandeweg word je je bewust van het verband tussen lichaam en de geest en hoe dit je levenswijze beïnvloed. Het doel van Sofrologie is dan ook om evenwicht te vinden tussen de twee en meer positieve gewoonten te bevorderen.

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp,