Thea Hopmans

Therapie

Werkwijze en Benadering

Holistische therapie onderscheidt de volgende lagen: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel, die onderling met elkaar verbonden zijn. In essentie is het simpel. Daar waar een blokkade zit, heeft de energie weer in beweging te komen.

De antwoorden en oplossingen liggen in je zelf; alleen JIJ kunt ze daar ontsluiten.

Soorten therapie in de praktijk

De belangrijkste therapievormen die ik gebruik zijn

 • •  Systemisch met kleine opstellingen tijdens de behandeling
  •  Didactische werkvormen
  •  Energetisch lichaamswerk, adem bewustzijn
  •  Meditatie, ontspanning
  •  PRI: als onderdeel
  •  Innerlijk-kind werk
  •  Positieve Cognitieve gedrag therapie

Therapie sessies 

Tijdens een sessie bekijk ik welke vorm of welke combinatie van vormen voor die sessie het meest geschikt is. Zo geef ik het kader voor de sessie aan op basis van de door jou ingebrachte inhoud. Hierbij is het wezenlijk dat jij bereid bent je in te spannen en aan de slag te gaan met wat we tijdens jouw sessie tegen komen. Zonder jouw inzet, is groei en verandering niet mogelijk

De kern en achtergrond van de therapie

Mijn benadering van een therapiesessie heeft als kern een visie die is gevormd vanuit enkele grote levensvisies waaronder het boeddhisme, het sjamanisme en systemische en cognitieve positieve gedrag psychologie waar ik met mijn hele wezen achter sta. De achtergrondkennis die in de therapievormen is verwerkt, komt onder andere voort uit de chakra en energetische- psychologie

De liefde voor jezelf

Een essentieel onderdeel van deze therapievormen is kijken naar jezelf en jezelf omarmen: de liefde voor jezelf. Van jezelf houden vinden de meesten van ons erg moeilijk. En toch is juist dát wat je nodig hebt om je levenspad met plezier en voldoening, en met ruimte voor jezelf én anderen te lopen.

 

Vanuit de schaduw naar het licht

Jezelf liefhebben is een levenslange zoektocht. Iedereen is geneigd bepaalde delen, ‘schaduwkanten’, van zichzelf af te wijzen, te onderdrukken of zelfs te verachten. Maar juist doordat je die delen van jezelf niet wilt zien, blijven ze zich melden zoals ze zijn: vervelend, ‘slecht’, lastig.    

Wijs je je schaduwkanten op voorhand af, dan zul je ze nooit kunnen veranderen en heling kunnen bieden. Juist in het omarmen en in het welkom heten en dus in het liefhebben van al je delen, zit de verander- en groeimogelijkheid. Door er wél naar te kijken met je eigen ‘innerlijke licht’ kun je ze zien voor wat ze zijn, voor wat ze willen zeggen. Pas dan kun je kiezen hoe je er in de toekomst mee wilt omgaan.

Direct aan het werk of eerst kort kennismaken

Veel mensen kiezen ervoor om direct aan het werk te gaan en dus met de intake te starten. Mocht je liever eerst een kort kennismakingsgesprek hebben dan kan dat natuurlijk ook.

Ben je op zoek naar ondersteuning in de zoek en verandertocht naar en in jezelf, dan bied ik je die graag.

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Maak een afspraak

Vul hieronder je gegevens in, het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.

Tarieven

Therapie bijeenkomst – € 55,- (per 1:15 uur)
Coaching bijeenkomst – € 55,- (per 1:15 uur)
Individuele opstellingen bijeenkomst – € 75,- (per 1:30 uur)


IndividueelIn een groep