Thea Hopmans

Therapie & Sofrologie

e-Health Sofrologie online in de praktijk

Steeds meer vormen van zorg zijn online te vinden. Zeker bij lichte klachten of het monitoren van de gezondheid, kan online zelfhulp, of e-health, een goed alternatief zijn voor een reguliere behandeling. Het grote voordeel van een online behandeling is dat mensen het in hun eigen tempo kunnen doen en wanneer het hen uitkomt.

Positieve ontwikkelingen op het gebied van e-Health therapie

Online zorg is inmiddels onmisbaar in onze samenleving

e-Health zorgt ervoor dat mensen meer controle en zeggenschap krijgen over hun gezondheid. Ook zorgverleners staan daar positief tegenover. Bovendien kan het gebruik van online toepassingen helpen om de werk en of privédruk te verlagen.

Een van de vormen van online hulpverlening, die snel terrein wint, is het e-consult deze is niet meer weg te denken in onze samenleving. Hoewel online zorg steeds populairder wordt, kiezen mensen vaak nog voor een combinatie van e-Health en een reguliere behandeling. Is de behandeling vooral preventief? Dan kan een online training of cursus soms wel al voldoende zijn. 

In de praktijk

e-Health Sofrologie online: als psycho energetisch-sofrologisch therapeut speel ik een belangrijke rol in het herkennen en behandelen van mensen met psychische  en met psycho somatische klachten.

Aanbod

Er is een uitgebreid aanbod van verschillende mogelijkheden, zoals online programma’s, vragenlijsten, beeldbellen, online dag(positief) boek, diagnostiek via het LSI Profiel. Er worden oefeningen gegeven zowel op mentaal als fysiek niveau.

Voordelen e-Healthy Sofrologie online

Training in Zelfmanagement
De cliënt wordt gestimuleerd doordat cliënten ondersteunt worden door de docent-therapeut zij geeft de oefeningen aan, zij volgt de beweging van de cliënt en bespreekt tegen het einde van de sessie de betekenis die het heeft gehad voor de cliënt en geeft aan wat belangrijk is tussen de sessies door.

Efficiënte werkwijze
De oefeningen worden ondersteunt in de thuissituatie d.m.v. extra informatie over de oefeningen met documentatie en uitleg en heldere psycho-educatie.

Beter inzicht
in het functioneren van de cliënt in het dagelijks leven d.m.v. monitoring en tussentijdse communicatie.

Sociale omgeving
De omgevingsgerichte aanpak biedt de mogelijkheid om de sociale omgeving van de Cliënt te betrekken bij de behandeling. De factoren van de sociale omgeving krijgt in het programma aandacht hoe te handelen met de klachten, wat inzicht geeft en het herstel duurzaam bevorderd.

Als psycholoog – therapeut en coach kan online Sofrologie nieuw en uitdagend zijn. Wij vinden het belangrijk om je goed op weg te helpen en je te blijven volgen, zodat je alles uit de lessen kan halen. Wij bieden een volledig en op maat gemaakt implementatie -traject aan. Ben je benieuwd wat e-Healthy online Sofrologie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

Meditatie - Sofrologie

 Groeps training Sofrologie 

In de praktijk of andere locatie 
online thuis

Individuele Sofrologie training

In de praktijk of  andere locatie
online thuis

Sofrologie is uitgegaan van de observatie en studie van het bewustzijn. Je start vanuit je lichaamservaring en gaandeweg word je je bewust van het verband tussen lichaam en de geest en hoe dit je levenswijze beïnvloed. Het doel van Sofrologie is dan ook om evenwicht te vinden tussen de twee en meer positieve gewoonten te bevorderen.

Individuele therapie en Sofrologie

De Sofrologie sessies vinden plaats in mijn praktijk, op een rustgevende en geruststellende plaats. Ik heet u van harte welkom in een professionele en zorgzame omgeving in volledige vertrouwelijkheid.

Groeps Sofrologie en therapie

Groepstherapie is therapie in groepsverband. Een beperkt aantal deelnemers, vaak acht tot tien, vormt samen met een groepstherapeut een therapiegroep die regelmatig bij elkaar komt. Meestal is er één keer per week een bijeenkomst die anderhalf tot twee uur duurt.

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.