Thea Hopmans

Online Sofrologie groepstherapie en training

Volg een Sofrologie training bij het Pit' College

Inmiddels geeft het Pit’ College ook weer trainingen op locatie. Er is dus keuze tussen online trainingen én de trainingen op locatie.

Het is onze missie om Sofrologie voor iedereen beschikbaar te maken! Juist in deze onzekere tijd kan Sofrologie je helpen met stress, je blokkades en met onzekerheden om te gaan. Sofrologie vraagt inzet en motivatie. Daarom is een Sofrologie een zeer waardevolle manier om jezelf erin te trainen. Trainen in aandachtig zijn. Dat is wat je doet. Je maakt kennis met het hier en nu en gaat ervaren hoe waardevol en welke betekenis Sofrologie aan je leven geeft. Meer veerkracht en meer levensenergie.

Onderzoek heeft uitgewezen dat online Sofrologie trainingen net zo effectief zijn als face to face trainingen. Het verbindt! Doe ook mee!

Kijk hier wat de mogelijkheden zijn!

DOE MEE!

Naast de mogelijkheid Sofrologie trainingen weer live (locatie) te volgen, blijft de mogelijkheid bestaan deel te nemen aan een training online, lekker van thuis uit. Gaat jouw voorkeur uit naar een online-training, bekijk dan hieronder het aanbod online trainingen.

Zowel de groepstraining, als de individuele training bestaan uit 10 wekelijkse sessies. In de online sessie wordt de basis Sofrologie training gegeven met een vaste opbouw en structuur. De trainingen worden gegeven door Sofrologie Nederland onderdeel van het Pit’ college deze staat voor professioneel in therapie en trainingen.
Je leert zowel de theorie van de Sofrologie als de toepassing ervan. Ervaren dus! alles ondersteund door documenten, theorie en achtergronden van de Sofrologie plus de oefeningen.

Kies de tijden die bij jou past en de tijden die jou het beste uitkomen!

Data groepstrainingen online - locatie

Sofrologie groepstraining data en tijd

Data: 2021november; 23, 30  – december 07, 14, 21,  2022 – januari 11, 18, 25 februari 01. 08. 
Tweede reeks: – februari 15, 22, – maart 01, 08, 15, 22, 29  – april 05, 12, 19.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Trainer-docent Thea Hopmans

Data: 2020 november – 25 – december – 02, 09, 16 – 2021 januari – 06, 13, 27 – februari – 03, 10, 17
Tijd: 09.30 – 10.30 uur Deze training wordt s’ morgens gegeven.
Tijd: 13:00 – 14:45 uur (met korte pauze) Deze training wordt online s’ middags gegeven
Training duur 1:45 uur
Trainer-docent Thea Hopmans

Verdere informatie over de data, tijd, en de kosten, vind u op onderstaande link.

NOOT: De donderdag middag trainingen zijn dezelfde data als de ochtenden.

https://www.theahopmans.nl/cursus-workshop/sofrologie-leven-in-je-lijf/

Het brede domein van de Psychologie

Jou eigen bijdrage

Deelname aan de Sofrologie training van 10 les bijeenkomsten is 295,- euro btw vrij en een werkmap.
TIP! Geen vergoeding via de zorgverzekering of werkgever?
Particulieren en ZZP-ers betalen 250,- euro
Werkgeverstarief bedraagt 350,- euro btw vrij
In overleg kan een gemiste les worden ingehaald

De opzet van een Sofrologie training

Een Sofrologie training bestaat uit 10 lessen verspreid over 10 lesweken. Heb je hier vragen over? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ons op. Daarna beslis je of je mee wilt doe. Nadat we je bijdrage hebben ontvangen, is je inschrijving definitief. Voor de lessen aanvangen neem ik telefonisch contact met je op voor een kort informatie gesprek. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de docent/trainer, zoals een map met inhoud van de 10 gegeven lessen.

Hoe kunnen we Sofrologie beoefenen?

Sofrologie wordt over het algemeen zittend of staand beoefend, met gesloten ogen en het dragen van gemakkelijk zittende kleding. Tijdens de oefeningen is het belangrijk om pen en papier klaar te leggen. Geluid: absolute stilte is raadzaam zoals telefoon, muziek etc. Duisternis is niet perse nodig.

Hoe lang duurt een sessie?

De duur van een groepssessie met een Sofroloog/trainer duurt 2 uur, in een lange sessie.

Jou eigen bijdrage, zie hier boven.
Eveneens het kopje
Sofrologie groepstraining data en tijd

Korte sessie als b.v. aanvulling lange sessie.  Of alleen de oefeningen. Mocht hier voldoende animo – aanmeldingen voor zijn (4 min. personen) gaat deze door. Tijd, data en jou bijdrage worden dan vermeld. 

Data: zaterdag 12 maart 2022.
Ontvangst 09.30 aanvang 09.45,
lunch: 12:15 tot 13.30 uur. Aanvang: 13.30 tot 16.00 uur.
Duur training 5 uur.
Kosten dag training 85.- euro
Deze zal plaats vinden altijd na de 8e les.
Hier kan men zich voor inschrijven naar eigen behoefte. Het is een toevoeging en een ontmoeting met afsluiting. (wij nemen Corona in acht).

Hier kunnen personen bij aanwezig zijn van andere disciplines, maar het heeft altijd met Sofrologie te maken.

Doorlopende training: Tijd: 20:15 tot 21:15. De start van deze training is: 24 NOVEMBER 2021 
Deelname online in een groep van max 5 personen 
PER KEER:
PK 1 = 22,-  euro   
PK 5 = 105.- euro
PK 8 = 160.- euro

Hoe vaak wordt ontspannings-therapie beoefend?

Het wordt aanbevolen om ten minste één dagelijkse Sofrologie-oefening uit te voeren. Het is deze regelmatige beoefening die alleen al het overwinnen van een nieuw evenwicht en een betere kwaliteit van leven mogelijk maakt.

Moeten we in een groepssessie onze persoonlijke ervaring delen?

Sofrologie is geen groepstherapie waarin deelnemers hun ervaringen delen. De Mayordiaanse-methode is gebaseerd op existentiële fenomenologie, volgens welke de vrijheid van de persoon een fundamentele waarde is, dus er is nooit een verplichting om zijn ervaring te delen.

Meditatie - Sofrologie
Beëindig de sessie met een beschrijving

Aan het einde van elke sessie is het een kwestie van in de onmiddellijke nabijheid van de geleefde ervaring een schriftelijk verslag achterlaten van wat men beleefde tijdens de oefening. Phenodescriptions zijn persoonlijk en vertrouwelijk. Het zijn als momentopnames van onze innerlijke wereld. Door ze opnieuw te lezen, ernaar te kijken, kunnen we deze nieuwe perceptie van onze omgeving ontdekken die zich anders aan ons en aan onszelf openbaart.

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog
Wat als ik geen tijd heb om sofrologie te doen?

“Als ik geen tijd heb… des te meer reden om tijd voor jezelf te nemen!” » 
Bekijk en onderzoek al je uitvluchten .

Sofrologie is een methode die je helpt om innerlijke rust te ervaren en zowel actiever als positiever in het leven te staan. De training bestaat uit zowel fysieke als mentale oefeningen. Ze geven je rust in je hoofd en in je lijf , resultaat meer levensenergie. Thea Hopmans

Sofrologie stap voor stap

Sofrologie is gebaseerd op de opservatie en studie van bewustzijn, lichamelijke perceptie en de relatie tussen lichaam en geest, evenals hun invloed op de manier van leven. Regelmatige beoefening van de Mayordiaanse Sofrologie met een professional en vervolgens onafhankelijk stelt iedereen in staat om zijn capaciteiten en efficiëntie dagelijks te optimaliseren.

Bewustzijn, genezing en heling komt niet alleen door een andere leefstijl, maar ook door een andere denkstijl! Wanneer wij ons hiervan bewust zijn kunnen wij onze geestelijke- en lichamelijke reacties op een positieve manier beïnvloeden en besturen.

Locatie

Inhalen

Mocht u een keer niet kunnen komen met reden, kan deze les op een ander moment worden ingehaald, in deze serie of in de serie  daarna. 

Veel gestelde vragen

De meest gestelde praktische vragen in verband met Sofrologie heb ik hier alvast beantwoord. Wil je weten wat het precies met je doet, volg dan een cursus of initiatiereeks. Het antwoord komt dan vaak vanzelf opduiken.

Algemene informatie

Instromen - aanmelden

In principe kun je iedere bijeenkomst instromen.
Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden!

Stel: je stroomt in bij les 4 , bij de volgende aangeboden serie van 10 lessen is jou plaats altijd verzekert, jij stapt dan in bij les 1 en stopt na les 3.

Wanneer we op locatie zijn
Tijdens de bijeenkomst is er een korte pauze voor een kop koffie of thee. Water neem jezelf mee (flesje, i.v.m. corona) en lekkers staat klaar tijdens de bijeenkomsten. Pen en papier zijn belangrijk deze neemt u zelf mee van ons krijgt u een A4 ring map voor alle informatie die in de lessen worden aangeboden.

Wanneer we online zijn:
Ook dan is er een korte pauze van + 10 minuten
Ben je een waterdrinker zit die dan naast je neer. Pen en papier zijn belangrijk deze ligt direct binnen handbereik.

Wie ben ik?

Ik ben Thea Hopmans en beoefen reeds vele jaren groepsbijeenkomsten rond Sofrologie en andere disciplines. Ik tracht dagelijks mensen op het goede spoor te zetten om hun fysiek en mentaal welzijn terug te vinden.

Contact opnemen

Heb je specifieke en meer persoonlijke vragen rond Sofrologie dan kan dit steeds via de contactpagina.

'Genezing en heling komt niet alleen door een andere leefstijl, maar ook door een andere denkstijl!'

Thea Hopmans Psycho Therapeut & Sofroloog

Persoonlijk advies of vragen?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Ik ben iedere werkdag bereikbaar van 9.30. tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met Thea of stuur een mail via het contactformulier. Je kunt mij ook een bericht sturen via WhatsApp.

Meld je aan: doorlopende training

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor het regelen van een eerste afspraak.
Geef ook in het kort aan wat je vraag is, met dank Thea Hopmans.